10 υπέροχα ονόματα για κορίτσια που θυμίζουν καλοκαίρι

10 υπέροχα ονόματα για κορίτσια που θυμίζουν καλοκαίρι

Μπορεί να μην θέλετε να δώσετε στη μικρή σας πριγκίπισσα το όνομα του παππού ή της γιαγιάς ή κάποιο από τα «πολυφορεμένα» πλέον αρχαιοελληνικά ονόματα. Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό και πολύ δροσερό, σας προτείνουμε να διαλέξετε ανάμεσα σε 10 ονόματα που θυμίζουν κάτι από καλοκαίρι.

*Φωτογραφία: cdn.skim.gs

Αμαρυλλίς: ένα από τα πιο όμορφα φυτά του καλοκαιριού που ανθοφορούν μέχρι τον Αύγουστο και το φθινόπωρο μαραζώνουν. Μας αρέσει γιατί είναι ανάλαφρο και άκρως καλοκαιρινό.

Αυγουστίνα: από τη μία, μας θυμίζει τον μήνα των διακοπών μας, από την άλλη όμως το όνομα Αύγουστος σημαίνει «μεγαλοπρεπής»,«σπουδαίος» και «σεβαστός». Θα θέλατε κάτι άλλο για την κόρη σας;

Αφροδίτη: προέρχεται από τη συνένωση των λέξεων αφρός + δύω γιατί, σύμφωνα με τον μύθο, γεννήθηκε αναδυόμενη από τη θάλασσα. Περιττό να σας πούμε ότι συμβόλιζε την ομορφιά, τον έρωτα και την καλαισθησία.

Ηλέκτρα: παραπέμπει στη γνωστή τραγωδία του Ευρυπίδη, όμως η ετυμολογική του ρίζα είναι η λέξη «ηλέκτωρ» που σημαίνει «ο ακτινοβολών ήλιος». Αρχικά, λοιπόν, μπορεί να μην σας γεμίζει το μάτι ως το νούμερο 1 καλοκαιρινό όνομα, όμως ο ήλιος επισκιάζει όλες σας τις αμφιβολίες. 

Θαλασσινή: τα λόγια είναι περιττά και η περιγραφή επίσης. Σας υπογράφουμε ότι δεν πρόκειται να βρείτε κανένα άλλο όνομα που να μυρίζει θάλασσα όσο αυτό. Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται παλιομοδίτικο, όμως τα τελευταία χρόνια απαντάται όλο και συχνότερα.

Θάλεια: σημαίνει ανθηρή και δροσερή- αυτό μας φτάνει για αν το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας με τα κοριτσίστικα ονόματα με άρωμα καλοκαιριού. Αν ψάχνετε έναν ακόμα λόγο να δώσετε στο παιδί σας αυτό το όνομα, η Θάλεια ήταν μία από τις 9 Μούσες και συγκεκριμένα η προστάτιδα της ποίησης και της ευθυμίας.

Ιουλία: ο έβδομος μήνας του έτους πήρε το όνομά του προς τιμήν του Ιούλιου Καίσαρα. Όπως και να ‘χει, το όνομα Ιουλία μας θυμίζει κατακαλόκαιρο! Μάλλον ξέρετε περισσότερες Ιουλίες απ’ όσες νομίζετε- το χαϊδευτικό Γιούλη σας λέει κάτι;

Ινώ: η θεά της θάλασσας και προστάτιδα των ναυτικών στα αρχαία χρόνια που αργότερα μετονομάστηκε σε Λευκοθέα. Μεταξύ μας, προτιμάμε το Ινώ- είναι δισύλλαβο και πολύ δροσερό.

Κοραλία: προέρχεται από τη λέξη «κοράλλι», δηλαδή τα εντυπωσιακά χρωματιστά φυτά στον βυθό της θάλασσας και γιορτάζει στο τέλος του καλοκαιριού και συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου. Για να το μικρύνετε, μπορείτε να επιλέξετε το Ραλία.

Φαίδρα: η λέξη φαιδρός σημαίνει... λαμπερός και μας θυμίζει τον φωτεινό ήλιο του καλοκαιριού. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι πλέον δεν πρόκειται για τόσο ασυνήθιστο όνομα, αλλά για ένα από τα αρχαιοελληνικά ονόματα που έκαναν δυνατό come back!

v