4 τύποι φίλων του άντρα μας που αντιπαθούμε

4 τύποι φίλων του άντρα μας που αντιπαθούμε

Η αλήθεια είναι μία: δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους και αυτό μπορεί να συμβεί και με τους φίλους του συντρόφου μας. Σε μια σχέση, όμως, που υπάρχει αγάπη και κατανόηση μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε και να σεβόμαστε την ανάγκη του άλλου και στην προκείμενη περίπτωση την ανάγκη του άντρα να διατηρεί τις φιλίες του. Μπορεί να είναι φίλοι που δεν θα μπορέσουν να γίνουν δικοί μας, όμως, είναι κομμάτι της ζωής του ανθρώπου που επιλέξαμε να είμαστε μαζί.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που όσο και να προσπαθεί κανείς να συνυπάρξει με κάποιους ανθρώπους δεν τα καταφέρνει. Η Δήμητρα, μητέρα δύο παιδιών και παντρεμένη δέκα χρόνια δεν έχει καταφέρει να αποδεχτεί τον κύκλο του συντρόφου τους γιατί όπως λέει και η ίδια φοβάται ότι οι συμπεριφορές τους μπορεί να τον παρασύρουν.

 «Ο άντρας μου έχει μια παρέα από τα παιδικά του χρόνια, με τους οποίους είναι πολύ δεμένος κάτι που στην αρχή με χαροποιούσε πολύ. Καθώς περνούσαν τα χρόνια έβλεπα και βλέπω συμπεριφορές που δεν μου αρέσουν και πολλές είναι οι φορές που δεν θέλω να βρισκόμαστε όλοι μαζί. Όταν μίλησα στον άντρα μου για τους προβληματισμούς μου, οι απαντήσεις του ήταν “Έχουμε περάσει πολλά μαζί ή «Δεν είναι κακός, απλά είναι απόλυτος!» γεγονός που κατανοώ όμως φοβάμαι ότι πολλές φορές παρασύρεται.»

Αναρωτηθήκαμε λοιπόν ποιοι είναι οι φίλοι  που μας προκαλούν άγχος.  Κάναμε μια έρευνα  και καταλήξαμε σε 4 τύπους φίλων που δεν συμπαθούμε καθόλου.

Ο άντρας αφεντικό

Είναι εκείνος ο φίλος που σε κάθε μάζωξη θα πει και ένα «αστείο» για τις γυναίκες, εκείνος που δεν θα σηκωθεί ποτέ απ΄το τραπέζι για να βοηθήσει την οικοδέσποινα, εκείνος που έπειτα από δυο ποτηράκια δεν θα διστάσει να πει στον άντρα σου «Βάλ’της φρένο. Βλέπεις ότι η δικιά μου δεν μιλάει», σε περίπτωση που εκφέρεις άποψη διαφορετική από τη δική του. Με άλλα λόγια θέλει να είναι ο άντρας-αφεντικό! Και θα ρωτήσει εύλογα κάποιος «και σένα τι σε πειράζει; Αυτόν παντρεύτηκες;». Όχι δεν τον παντρεύτηκα, τον ακούω όμως! Τον ακούω όταν μιλάει δυνατά και προσπαθεί να επιβάλλει την γνώμη του κάνοντας προσβλητικά σχόλια. Τον βλέπω, όταν πιάνει παραμάσχαλα τον γιο μου και του κλείνει το μάτι συνωμοτικά όταν αποστομώνει την γυναίκα του. Και δεν θα ήθελα να φανταστώ τι μπορεί να λέει στον άντρα μου σε προσωπικές τους συζητήσεις.

O κουτσομπόλης

Θέλει να ξέρει τα πάντα, κάνει συνεχώς ερωτήσεις ,βγάζει σενάρια απ΄το μυαλό του και σε κάθε τραπέζι πάντα έχει μια ιστορία να πει αληθινή ή μη. Η περιέργειά του είναι αχαλίνωτη και μπορεί να σε φέρει σε δύσκολη θέση από λεπτό σε λεπτό. Είναι ο τύπος που δεν θα νιώσεις ποτέ άνετα για να αφεθείς και να πεις μια κουβέντα παραπάνω γιατί ξέρεις κατά βάθος πως ό,τι και να πεις, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Μπορεί ξαφνικά να πει ότι είδε την κόρη σου να περπατάει δίπλα-δίπλα με έναν συμμαθητή της και του φάνηκε ύποπτο ή να παρεξηγήσει ένα βλέμμα που αντάλλαξες με τον άντρα σου και θεωρώντας ότι έχετε τσακωθεί να  πλάσει μια δική του ιστορία.

O ανταγωνιστής

Ο άνθρωπος που ανταγωνιζόταν τον σύντροφό σου από παιδί και όχι μόνο δεν ξεπέρασε ποτέ αυτή τη φάση, αλλά τη συνεχίζει και μέσω των παιδιών σας. Σε κάθε συγκέντρωση δεν θα μιλήσει μόνο για τους βαθμούς και τα κατορθώματα των παιδιών του αλλά και ολόκληρης της οικογένειας. Για το πού πήγε διακοπές, πόσα ξόδεψε και πόσο καλή είναι η δουλειά του. Όλα αυτά πάντα σε άμεση σύγκριση με την δική σου οικογένεια. Η γυναίκα του, τον υποστηρίζει φανερά και αυτόματα μετατρέπουν τα πάντα σε ανταγωνισμό. Μιλούν επικριτικά για τους γύρω τους και φροντίζουν να «ξεχωρίζουν» τους εαυτούς τους από τους υπόλοιπους.

Ο αμετανόητος εργένης που θέλει να... παρασύρει τον άντρα σου

Για να είμαι ειλικρινής δεν θα έλεγα ότι ο συγκεκριμένος με ενοχλεί ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι προκαλεί ένα φούσκωμα στο στήθος του άντρα μου κάθε φορά που διηγείται ιστορίες αφιερωμένες στην ελευθερία του, δεν μου περνάει απαρατήρητο. Ζει την αιώνια νιότη, απομακρυσμένος από την τριβή ενός γάμου και πετάει μεγαλοπρεπείς φράσεις και ατάκες προσπαθώντας να «δειχτεί.» Θα πάρει τον σύζυγο Κυριακή μεσημέρι να του προτείνει ταβέρνες για ούζα και θα πει και ένα ύπουλο «Μπορείς; Σε αφήνει η γυναίκα σου;» μόνο και μόνο για να τον κάνει τούρμπο και να κρεμάσει μούτρα. Κατά τ’άλλα, κάποιες φορές μπορεί να δείξει την ευαίσθητη πλευρά του και να ανοιχτεί για τα προσωπικά του.

v