18 γονείς απαντούν σε αμήχανες ερωτήσεις που όσοι δεν έχουν παιδιά θέλουν να τους κάνουν

18 γονείς απαντούν σε αμήχανες ερωτήσεις που όσοι δεν έχουν παιδιά θέλουν να τους κάνουν

Το buzzfeed ξεκίνησε έναν πρωτότυπο διάλογο μεταξύ γονέων και μη γονέων. Συγκεκριμένα, ζήτησε από όσους μη γονείς ανήκουν στο κοινό του να κάνουν τις ερωτήσεις που πάντα ήθελαν σε όσους έχουν παιδιά. Κάποιες ερωτήσεις είναι αναμενόμενες, κάποιες πιο αμήχανες, αλλά οι απαντήσεις είναι ειλικρινείς!

Η γέννα είναι τόσο τρομακτική όσο λένε;

«Ειλικρινά, ο τοκετός και η γέννα δεν ήταν τόσο χάλια όσο περίμενα (αν και έκανα επισκληρήδιο). Το “μετά” είναι το δύσκολο γιατί δεν σε προετοιμάζει κανείς γι' αυτό. Πονάς και αιμορραγείς για μέρες. Το στήθος σου είναι πρησμένο. Δεν ένιωθα “φυσιολογική” εβδομάδες μετά τη γέννα. Θα ήθελα κάποιος να με είχε προετοιμάσει!»

-tryasimight

-«Υπάρχει κάτι που λένε “αμνησία της γέννας”. Μπορεί να μην είναι επιστημονική ονομασία αλλά υπάρχει, το επιβεβαιώνω. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι κάνουν περισσότερα από ένα παιδιά. Θυμάσαι ότι δεν το διασκέδασες, αλλά μετά σκέφτεσαι “εντάξει, δεν ήταν και τόσο άσχημα”.

Η γέννα είναι κάτι τρελό αλλά σε σκληραγωγεί. Ανακαλύπτεις δυνάμεις που δεν ήξερες ότι έχεις. Και τα καταφέρνεις.»

—amoreyamyr

Συνηθίζεις ποτέ τις κενώσεις και τον εμετό του παιδιού σου;

*Φωτογραφία: newsapi.com.au

«Ναι, συνηθίζεις. Αλλά οι πρώτες εβδομάδες είναι αρκετά δύσκολες.»

-angies43991b35a

«Είναι αστείο γιατί όταν ο γιος μου κάνει την ανάγκη του, όλοι λένε ότι μυρίζει άσχημα, αλλά εγώ δεν μπορώ να μυρίσω κάτι πια. Η μύτη μου συνήθισε.»

—missmandagal

«Κάποια στιγμή θα σηκωθείς από το τραπέζι, θ’ αλλάξεις πάνα, θα ξανακάτσεις στο τραπέζι και θα συνεχίσεις να τρως σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Το παιδί σου θα φωνάζει “Σκούπισέ με!” και θα το κάνεις χωρίς καμία δυσκολία. Συνηθίζεις τις κενώσεις, αλλά αυτό δεν κρατάει για πάντα. Τα παιδιά που εκπαιδεύονται για το γιο- γιο τα καταφέρνουν γρήγορα μόνα τους.”

—Mike Spohr, συντάκτης στο BuzzFeed Parents

Οι γονείς καταλαβαίνουν ότι το παιδί τους μπορεί να μην είναι και τόσο όμορφο;

 «Νομίζω ότι οι γονείς έχουν παρωπίδες σε ό,τι αφορά τα δικά τους παιδιά. Φτιάχνουμε αυτά τα μικρά πλάσματα που για εμάς θα είναι όμορφα όπως και να’ χει, άσχετα με το τι πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος. Η άποψη του καθενός για την ομορφιά διαφέρει και όταν μιλάμε για το δικό μας παιδί μιλάμε για πραγματική αγάπη, άσχετα με την εμφάνισή του.»

—mrsemilyn

Πώς αντέχεις την έλλειψη ύπνου;

*Φωτογραφία: amazonaws.com

«Γρήγορα αρχίζεις να λυγίζεις και να χάνεις το μυαλό σου. Ο γιος μου είχε κολικούς. Κοιμόταν μόνο για 20 λεπτά και ξύπναγε. Ήταν πραγματικά μια κόλαση.

—amandat4f056bddc

«Ήμουν τυχερή γιατί όταν ο γιος μου ήταν μωρό, δεν είχε πρόβλημα στον ύπνο. Τώρα, όμως, που πάει σχολείο και εγώ δουλεύω τα βράδια, προλαβαίνω να κοιμηθώ μόνο 3 ώρες μετά τη δουλειά, έπειτα τον πάω στο σχολείο, πίνω ένα λίτρο καφέ και προσπαθώ να κοιμηθώ για λίγο. Κάποιες φορές τα καταφέρνω και κάποιες όχι. Αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς, ακόμα κι αν δεν έχεις κουράγια.»

—amybeeman

«Απλώς το συνηθίζεις. Το σώμα σου προσαρμόζεται στην καινούρια πραγματικότητα.»

—cassiad413725b83

Φοβάσαι ότι δεν θα μεγαλώσεις σωστά παιδιά;

 «Κάθε μέρα. Προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, αλλά κάποιες φορές αναρωτιέσαι αν είσαι ικανός. Είναι τρομαχτικό γιατί, ως γονιός, πρέπει να παίρνεις πολύ γρήγορες αποφάσεις. Αναρωτιέσαι αν έκανες αυτό που έπρεπε ή αν η επιλογή σου ήταν λάθος. Απλώς πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς.»

—zthom11141

«Είμαι με τα 3 παιδιά μου 24 ώρες τη μέρα και κάποιες φορές χρειάζομαι ένα διάλειμμα. Νιώθω ότι εκνευρίζομαι και προσπαθώ να κάνω ένα timeout για να καταφέρω να αναπνεύσω μέσα στο χάος. […] Εγώ τα γέννησα και είναι υποχρέωσή μου να τα αγαπάω και να τα μεγαλώσω. […]»

—ninavollmer

Πώς κάνετε σεξ με τα παιδιά στο σπίτι; Δεν φοβάστε μήπως σας ακούσουν;

*Φωτογραφία: toimerologio.me

 «Ήσυχα. Όταν είναι μικρά έτσι κι αλλιώς δεν καταλαβαίνουν. Όσο μεγαλώνουν, όμως, πρέπει να είσαι όλο και πιο… ευρηματικός για να μην σε πιάσουν επ’ αυτοφώρω. Και αν σε πιάσουν, λες ψέματα. “Παίζαμε και κάνει ζέστη, γι’ αυτό βγάλαμε τα ρούχα μας! Ο ήχος που άκουσες ήταν από την τηλεόραση. Πήγαινε να κοιμηθείς!”. »

—emmap4892db9b3

«Συνήθως το επιχειρούμε το βράδυ όταν η κόρη μας κοιμάται και κλειδώνουμε την πόρτα για λίγο. Απλώς πρέπει να βρεις ποια είναι η σωστή ώρα. Όταν τα παιδιά τηρούν το πρόγραμμα που τους βάζεις, είναι εύκολο να δεις πότε μπορείτε να κάνετε σεξ.»

—endofaneraadtr

Χάνεις την ταυτότητά σου μόλις γίνεσαι γονιός;

«Πάλεψα πολύ μ’ αυτό αφού έγινα μαμά γιατί η κόρη μου ήταν πολύ γκρινιάρα. Δεν μπορούσα να πάω ούτε μέχρι το μπάνιο γιατί έκλαιγε. Εγώ είμαι απ’ τους ανθρώπους που χρειάζονται χρόνο με τον εαυτό τους για να ηρεμήσουν κι έτσι μου ήταν δύσκολο. Σε γενικές γραμμές, όμως, δεν νιώθω ότι έχασα την ταυτότητά μου, νιώθω ότι την έχω εμπλουτίσει. Όταν γίνεσαι γονιός, μαθαίνεις καινούρια πράγματα, όχι μόνο σε πρακτικό επίπεδο αλλά ανακαλύπτεις τι σημαίνει αγάπη και υπομονή.»

—glasalien

«Νομίζω ότι για λίγο καιρό χάνεις την ταυτότητά σου. Εν μέρει γιατί όλοι επικεντρώνονται στο ότι πλέον έγινες γονιός και εν μέρει γιατί ξαφνικά υπάρχει ένα μικρό πλασματάκι που εξαρτάται από σένα για το οτιδήποτε, κάτι που απαιτεί μεγάλα αποθέματα ενέργειας και πολλή προσπάθεια. Δεν έχεις χρόνο ή ενέργεια να σκεφτείς τον εαυτό σου. Αλλά όταν βρεις τον ρυθμό σου και το μικρό σου γίνεται λίγο πιο αυτόνομο, αρχίζεις να νιώθεις πάλι όπως παλιά.»

—j48ee8166c

Γιατί αφήνετε τα παιδιά να κλαίνε και να φωνάζουν σε δημόσιους χώρους;

*Φωτογραφία: youtube.com

«Γιατί τα παιδιά κλαίνε και κλαίνε. Δεν μπορείς να τα σταματήσεις. Τι πρέπει να κάνουμε; Συνήθως φεύγω από το μέρος στο οποίο το παιδί μου ξέσπασε, αν έχει γίνει ενοχλητικό για τους άλλους. Στα παιδιά δεν αρέσει να τους λες τι να κάνουν. Δεν είναι ότι τα αφήνουμε να κλαίνε.»

—linzemae

 «Κάποιες φορές τα παιδιά απλώς θα κλάψουν ενώ εσύ πρέπει να κάνεις τις δουλειές σου. Έτσι προσπαθείς να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου όσο πιο γρήγορα μπορείς για να γυρίσετε σπίτι.»

—amybeeman

Έχεις μετανιώσει ποτέ που έκανες παιδιά;

«Ποτέ δεν έχω νιώσε έτσι. Ούτε μια φορά. Η αδερφή μου, όμως, μου έχει εκμυστηρευτεί πως το ‘χει σκεφτεί.»

—cbentley0814

«Θα είμαι ειλικρινής. Υπάρχουν μέρες που μου λείπε η ζωή που είχα πριν την κόρη μου γιατί την έκανα όταν ήμουν 20 και έχασα πολλούς φίλους αφού έγινα μαμά. Επίσης, δεν μπορώ να βρω πολλά κοινά με συνομηλίκους μου λόγω της κόρης μου. Αλλά ποτέ δεν θα έλεγα ότι το έχω μετανιώσει γιατί εκείνη είναι όλη μου η ζωή»

—adaijap

Πηγή: buzzfeed.com

v