«Γιατί δεν πίεσα την κόρη μου να τρυπήσει τα αυτιά της»: Το μάθημα ζωής ενός μπαμπά στην κόρη του

«Γιατί δεν πίεσα την κόρη μου να τρυπήσει τα αυτιά της»: Το μάθημα ζωής ενός μπαμπά στην κόρη του

Στη ζωή ενός παιδιού υπάρχουν κάποιες στιγμές που αποτελούν ορόσημο στη ζωή του και του διδάσκουν πράγματα τόσο σημαντικά όσο και το περπάτημα, την ομιλία ή την ανάγνωση. Μία τέτοια στιγμή έζησε η Αδελαΐδα, την ημέρα των γενεθλίων της, όταν ο πατέρας της της δίδαξε ένα τεράστιο μάθημα: ότι το σώμα της της ανήκει και ότι εκείνοι που την αγαπούν πραγματικά, θα σεβαστούν την επιλογή της.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, ο Adam Baker από τη Βόρεια Καρολίνα, δημοσίευσε στο Facebook την ιστορία της κόρης του που, αν και επέμενε να τρυπήσει τα αυτιά της, τελευταία στιγμή το μετάνιωσε.

Η φωτογραφία που μετράει ήδη 15.000 κοινοποιήσεις, δείχνει τη γλυκιά Αδελαΐδα με μια κουκίδα στο αυτί της στη θέση της οποίας θα έπρεπε να είναι μια τρύπα, και από κάτω τα λόγια του μπαμπά της:

 

«Αυτό είναι το αυτί ενός 8χρονου κοριτσιού που ζητούσε επίμονα να τρυπήσει τα αυτιά του πάνω από έναν μήνα. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη με αυτή της την απόφαση. Αφού διάλεξε τα σκουλαρίκια της, κάθισε στην καρέκλα και λίγο πριν το μηχάνημα τρυπήσει το αυτί της, το χαμόγελο ενθουσιασμού εξαφανίστηκε. Αντί για ενθουσιασμός υπήρχε φόβος. Δυστυχώς, ζήτησε συγνώμη και είπε: "Δε θέλω να το κάνω". Αγαπημένη μου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάς συγνώμη. Μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις τι θα κάνεις με το σώμα σου.

Το εορταζόμενο κορίτσι μπορεί να εγκατέλειψε σήμερα το μαγαζί χωρίς καινούρια σκουλαρίκια, αλλά, δικαιολογημένα, έλεγε και ξανάλεγε "Σ’ ευχαριστώ για την κατανόηση". Η φωνή της είχε ακουστεί. Η επιλογή της είχε τιμηθεί. Το σώμα της είναι δικό της και γνωρίζει ότι εκείνοι που την αγαπούν θα σεβαστούν τις επιλογές της. Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε να το τονίζετε αυτό στα παιδιά και να ενισχύετε την πεποίθησή τους πως πρέπει να το διεκδικούν.

Χρόνια πολλά, γλυκιά Αδελαΐδα. Σε αγαπάμε.»

Πηγή: babble.com

v