Πώς να φτιάξετε πλεξούδα σε σχήμα καρδιάς στην κόρη σας

Πώς να φτιάξετε πλεξούδα σε σχήμα καρδιάς στην κόρη σας

Όταν ήμαστε κοριτσάκια, η μαμά μας συνήθως μας έφτιαχνε μια αλογοουρά ή μας έπιανε τα μαλλιά στο πλάι. Εσείς μπορείτε να κάνετε ένα ή μάλλον δέκα βήματα παραπέρα και να φτιάξετε στην κόρη σας μια εντυπωσιακή πλεξούδα σε σχήμα καρδιάς. Η διαδικασία δεν είναι κουραστική ούτε για εσάς ούτε για εκείνη. Και να είστε σίγουρη ότι την επόμενη μέρα θα πάει στο σχολείο και θα… καμαρώνει για τα μαλλιά της.

*Φωτογραφία: topinspired.com

Βήμα 1ο

Αφού ξεμπλέξετε τα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για τις μπούκλες ή ένα ισιωτικό για να τους δώσετε τη φόρμα που θέλετε στο κέντρο.



Βήμα 2ο

Πιάστε τις μπροστινές τούφες με κοκαλάκια και στη συνέχεια σχηματίστε με τα χέρια σας μια καρδιά όπως βλέπετε στη φωτογραφία, ξεκινώντας από ψηλά. Στο τέλος, «ασφαλίστε» την με κοκαλάκια.



Βήμα 3ο

Πάρτε ακόμα μία τούφα των μαλλιών από το πάνω μέρος, δηλαδή στη μέση της καρδιάς και χωρίστε την σε 3 τούφες, που θα «δέσετε» μεταξύ τους για να φτιάξετε την πρώτη κοτσίδα.



Βήμα 4ο

Ξεκινήστε να φτιάχνετε μία ολλανδική πλεξούδα, προσθέτοντας τούφες μόνο από τη μεριά που βρίσκεται προς το πρόσωπο, ακολουθώντας το σχήμα της καρδιάς.



Βήμα 5ο

Υπολογίστε σε ποιο σημείο θέλετε να τελειώνει η καρδιά και λίγο πριν, συνεχίστε την ολλανδική πλεξούδα χωρίς να προσθέσετε άλλες τούφες. Όταν είναι αρκετά μακριά για να σχηματίσει το πρώτο μισό της καρδιάς, ασφαλίστε την με ένα λαστιχάκι.



Βήμα 6ο

Επαναλάβετε τα βήματα 1-5 και από την άλλη μεριά.



Βήμα 7ο

Αφού ασφαλίσετε κάθε πλεξούδα, περάστε την άκρη της από μέσα της όπως βλέπετε στη φωτογραφία, έτσι ώστε να φαίνεται πιο «γεμάτη».



Βήμα 8ο

Ενώστε και τις δύο πλεξούδες χρησιμοποιώντας ένα λαστιχάκι. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να βγάλετε όλα τα προηγούμενα.



Βήμα 9ο

Έπειτα ξεχωρίστε μία μικρή τούφα για να την τυλίξετε γύρω από τη βάση της πλεξούδας, ασφαλίστε το τέλος της με ένα ακόμα λαστιχάκι, που θα καλύψετε με τα μαλλιά για να μην φαίνεται.



Βήμα 10ο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σπρέι φιξαρίσματος που θα βοηθήσει τα μαλλιά να «κάτσουν» καλύτερα- ειδικά αν «πετάνε» πολύ, το έργο σας έτσι θα γίνει πολύ πιο εύκολο.



Στο τέλος, μπορείτε να φτιάξετε μία χαμηλή αλογοουρά που θα ενώνεται με την τούφα της καρδιάς.

Αν θέλετε, μπορείτε να συμβουλευτείτε και το παρακάτω βίντεο για να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία:



Πηγή: abeautifulmess.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v