Οι 4 πιο συχνοί τύποι συννυφάδας

Οι 4 πιο συχνοί τύποι συννυφάδας

Συνήθως όταν παντρεύεσαι, σε ρωτάνε «πώς είναι η πεθερά σου; Σου φέρεται καλά ή είναι περίεργη;». Δεν συνηθίζουν να σε ρωτάνε, όμως, για την συννυφάδα σου, δηλαδή τη γυναίκα του αδερφού του συζύγου σου. Μπορεί να θεωρείται πιο μακρινή συγγενής και πιθανώς αδιάφορη, όμως όλα εξαρτώνται πρώτον από τη σχέση που έχει ο άντρας σας με τον αδερφό του και δεύτερον, από τον χαρακτήρα της γυναίκας του. Ελπίζουμε εσείς να έχετε πέσει στην… καλή περίπτωση.

Η βασίλισσα που νιώθει ότι της πήρατε τη θέση

Το πιθανότερο είναι πως μπήκε στην οικογένεια του άντρα σας πριν από εσάς και πως από την ώρα που παντρευτήκατε τον κουνιάδο της, σας είδε σαν απειλή γιατί θεώρησε ότι θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις και να πάρετε τη θέση της. Η αντίδρασή της θυμίζει αρκετά μοναχοπαίδι που έμαθε ότι θα αποκτήσει αδερφάκι και δεν του άρεσε καθόλου η ιδέα- μόνο που σε τόσο μικρές ηλικίες, αυτό είναι κατανοητό, αλλά στα δικά μας τα χρόνια είναι το λιγότερο ανώριμο. Κάνει τα πάντα για να μην κατέβει από τον θρόνο της, σας ανταγωνίζεται και το κυριότερο… προσπαθεί συνεχώς να κερδίσει την εύνοια της πεθεράς σας και να υπονομεύσει εσάς σκάβοντας τον λάκκο σας. 
Η πράκτορας

Η συννυφάδα- συνωμότης- πράκτορας δεν είναι ούτε καλή ούτε κακιά. Σας βλέπει σαν κολλητή και έμπιστή της, πιθανώς γιατί δεν έχει στενές φίλες, σας εκμυστηρεύεται μυστικά της οικογένειας των αντρών σας, μοιράζεται μαζί σας κάθε πληροφορία για το παρελθόν του συζύγου της και του συζύγου σας και συχνά- πυκνά σας καλεί να στήσετε πλεκτάνες είτε για να μάθει κάτι που της έχει ξεφύγει είτε γιατί πολύ απλά πλήττει. Τα δεκάδες τηλεφωνήματα μέσα στην εβδομάδα για να σας μιλήσει με οποιαδήποτε- σημαντική ή ασήμαντη- αφορμή απλώς επιβεβαιώνουν ότι η ζωή της περιστρέφεται μόνο γύρω από την οικογένεια του άντρα της. Ακόμα δεν έχετε αποφασίσει αν την έχετε συμπαθήσει ή όχι- αυτό που ξέρετε, πάντως είναι ότι σας κουράζει με την περιέργειά της.

Η συννυφάδα που πιστεύει ότι της χρωστάτε

*Φωτογραφία: cdn.pose.com.vn

«Εμένα ο άντρας μου μεγάλωσε τον αδερφό του. Σ’ αυτόν,  χρωστάει όλα όσα έχει σήμερα»/ «Τόσα έχει κάνει ο άντρας μου για εσάς και τι κατάλαβε;» και η λίστα θα μπορούσε να μην τελειώνει ποτέ. Οι φράσεις που θ’ ακούσετε από αυτόν τον τύπο συννυφάδας είναι γεμάτες ζήλεια, κακία και κόμπλεξ. Δεν εκτοξεύονται απαραίτητα εναντίον σας αλλά κυρίως εναντίον του άντρα σας, που βλέπει σαν αντίζηλο και εχθρό της οικογένειάς της. Ωστόσο, προτιμά να τις λέει σε εσάς γιατί σας θεωρεί πιο εύκολο στόχο. Γιατί, λοιπόν, κρύβει τόσο κακία; Στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρεί ότι ο άντρας της αδικήθηκε λόγω του αδερφού του, πιθανώς πιστεύει πως έμεινε πίσω στη ζωή του γιατί «θυσιάστηκε» για την οικογένειά του και πως την πήρε κι εκείνη η μπάλα. Μετά, αποφάσισε πως έπρεπε να αναλάβει δράση γι’ αυτό. Γενικά, έχει βγάλει το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι της χρωστάτε και ότι δεν σας χρωστάει. Μην την παρεξηγείτε και μην της δίνετε σημασία- χωρίς κανέναν συγκεκριμένο λόγο, στο μυαλό της πλάθει σενάρια ότι έχετε συμβάλλει κι εσείς στη δυστυχία της. Γιατί η αλήθεια είναι πως είναι δυστυχισμένη, αλλά ακόμα δεν έχει ανακαλύψει το «γιατί».

Η διακριτική

Υπάρχει κι αυτή η συννυφάδα. Εκείνη που δεν καυχιέται για όσα έχει πετύχει η ίδια και ο άντρας της, που δεν σας ζηλεύει και δεν σας κακολογεί. Εκείνη που θα χαρεί στις χαρές σας, θα στενοχωρηθεί στις λύπες σας, θα σας βοηθήσει όποτε το έχετε ανάγκη και δεν θα σας ζητήσει αντάλλαγμα γι’ αυτό. Μπορεί να μην έχετε γίνει κολλητές ή να μην την νιώθετε σαν αδερφή σας αλλά σίγουρα την εκτιμάτε και πού ξέρετε, στο μέλλον μπορεί να έρθετε πιο κοντά. Εξάλλου, εν μέρει είστε αδερφές εξ αγχιστείας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v