Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου. Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μείνουν... σπίτι τους, λόγω διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ.: «Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μιας (1) ημέρας σε όλα τα μέλη του ΕΕΠ και του ΕΒΠ που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν έγκαιρα τους μαθητές.»

Όσον αφορά τους αναγνώστες μας εκπαιδευτικούς, όπως διαβάζουμε στο dikaiologitika.gr, «δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων.

Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Γνωμοδότηση ΝΣΚ 32/2011).»

Πηγή: diakiologitika.gr

v