Πώς να κάνετε τα έπιπλά σας σαν καινούρια: 10 πρωτότυποι τρόποι

Πώς να κάνετε τα έπιπλά σας σαν καινούρια: 10 πρωτότυποι τρόποι

Το σπίτι μας είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε, ξεκουραζόμαστε, καθόμαστε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και μοιραζόμαστε πολύτιμες στιγμές με την οικογένειά μας. Φροντίζουμε να είναι καθαρό και περιποιημένο και να ταιριάζει στην προσωπικότητά μας. Ωστόσο, κάποιες φορές χρειαζόμαστε μια ανανέωση και ειδικά όταν οι γιορτές είναι εν όψει! Δείτε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε τα έπιπλά σας και να ανακαινίσετε πλήρως το σπίτι σας εύκολα και γρήγορα.

Αλλάξτε… χρώμα

Η πιο εύκολη λύση για άμεση μετατροπή των επίπλων σας είναι να τα ξαναβάψετε στο χρώμα που σας αρέσει. Ειδικά χρώματα για ξύλο και ταπετσαρίες καναπέδων μπορούν να μεταμορφώσουν το καθιστικό και τη διάθεσή σας μέσα σε λίγες ώρες.

 



Ζωγραφίστε μοτίβα και σχέδια με στένσιλ

Εάν το «μονόχρωμο» δεν είναι τόσο πολύ του γούστου σας, μπορείτε να σχεδιάσετε μοτίβα και σχέδια χρησιμοποιώντας  στένσιλ.  



Ζωγραφίστε μοτίβα με σεμεδάκια

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά καλά σεμεδάκια της γιαγιάς.

Κάντε κολλάζ

Καπάκια από μπουκάλια μπύρας ή παλιά υφάσματα μπορούν επίσης να μεταμορφώσουν το ύφος του σπιτιού σας εύκολα και γρήγορα!

 

Χρησιμοποιήστε πινακίδες αυτοκινήτων

Οι πινακίδες δίνουν ταυτότητα όχι μόνο στο αυτοκίνητό σας αλλά και στο σαλόνι σας. Αρκεί να τις χρησιμοποιήσετε σωστά!

Πινακίδες αυτοκινήτων… συνέχεια



Χρησιμοποιήστε χάρτες

Εάν είστε πιο κλασικός τύπος, με τη χρήση χαρτών στα έπιπλα ή στον τοίχο μπορείτε να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας ή μικρές γωνιές του σπιτιού σας σε ταξιδιάρικες. 

Πάρτε πινέλα και αυτοσχεδιάστε

Εάν το ταλέντο σας στη ζωγραφική είναι μεγάλο, δοκιμάστε να αλλάξετε τα έπιπλά σας με σχέδια και χρώματα δικής σας εμπνεύσεως.

Χρησιμοποιήστε πλακάκια

Εάν σας έχουν περισσέψει πλακάκια που «κάθονται» στην αποθήκη, ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε και να αλλάξτε την όψη της τραπεζαρίας σας. 

         

          

Βάλτε ταπετσαρία

Βάλτε ταπετσαρία όχι στον τοίχο, αλλά στα έπιπλά σας! Θα τα δείτε αμέσως να μεταμορφώνονται και να ανανεώνουν τον «αέρα» του σπιτιού.

            

*Φωτογραφίες: Pinterest

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v