Τα τραγούδια με τα οποία χωρίσαμε και κλάψαμε στα νιάτα μας

Τα τραγούδια με τα οποία χωρίσαμε και κλάψαμε στα νιάτα μας

Κάποτε ήμασταν κι εμείς πιο νέες, το θυμάστε;

Κάποτε σπουδάζαμε, δουλεύαμε, βγαίναμε με τους φίλους μας, φλερτάραμε, «τα φτιάχναμε» και χωρίζαμε! Πριν καταλήξουμε στον άντρα της ζωής μας με τον οποίο αποφασίσαμε να κάνουμε οικογένεια, ζούσαμε όπως θα ζουν σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας.

Παρόλο που αυτά τα χρόνια δεν είναι και τόσο μακρινά, τα θυμόμαστε σποραδικά με αφορμή κάτι που θα δούμε ή που θα ακούσουμε. Συχνά, μία ταινία στην τηλεόραση θα μας θυμίσει την εφηβεία μας και τις «τρέλες» της νεότητάς μας. Άλλοτε, πάλι, κάποιο τραγούδι, θα ανασύρει τους «μεγάλους» έρωτες που πέρασαν απ’ τη ζωή μας και που γι’ αυτούς ακούγαμε τα λεγόμενα «καψουροτράγουδα» και κλαίγαμε παρέα με τις φίλες μας.

 Θυμάστε; Αναλύσεις επί αναλύσεων για όσα μας έκανε, μας είπε, πώς μας κοίταξε, εάν μας χαμογέλασε και... πολύ κλάμα! Αυτά τα τραγούδια θυμηθήκαμε και θελήσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Χαμένα – Καίτη Γαρμπή

Το απόλυτο τραγούδι χωρισμού. Το ακούγαμε παντού για ένα διάστημα και σκίζαμε τα νεανικά μας ιμάτια για τον έναν και μοναδικό έρωτα που χάσαμε. Αχ, και πού να ξέραμε….


Ξανά – Σάκης Ρουβάς

Σάκηηηηη…. Φυσικά και θα θυμάστε όλες την τρέλα που επικρατούσε με τον Ρουβά. Μάλιστα, όποτε παιζόταν αυτό το τραγούδι στο ραδιόφωνο ή στα clubs, δεν είμαι σίγουρη εάν κλαίγαμε γι’ αυτόν που μας παράτησε ή για τον ίδιο τον Σάκη που... δεν μας καταδέχτηκε ποτέ!

Ελίνα Κωνσταντοπούλου - Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει

Και για τις πιο αποφασίστικες, που αρνιόντουσαν να κάθονται να κλαίνε για έναν άντρα, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου άνοιγε την πόρτα κι έφευγε αδιαφορόντας για το τηλεφώνημά του! Κάτι παραπάνω ήξερε, σωστά;

 Μη μου μιλάς για καλοκαίρια - Σοφία Αρβανίτη

Το γλυκό αυτό τραγούδι μας συνόδευσε από την εφηβεία μέχρι και την ενηλικίωση μας. Εάν τύχει να το ακούσουμε, νιώθουμε νοσταλγία. Ίσως όχι τόσο για κάποιον χαμένο έρωτα, αλλά περισσότερο για μια χαμένη εποχή… 

Γκάζι – Άννα Βίσση

Εάν δεν έχετε φτάσει στο σημείο που έφτασε η λατρεμένη μας Αννούλα για τον έρωτα, μάλλον παραείστε ισορροπημένη!

Σάββατο – Γιώργος Μαζωνάκης

Τα λόγια είναι περιττά. Απλά το αφήνουμε εδώ και κάντε ό,τι θέλετε…

Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις – Βασίλης Καρράς

Οι τύψεις είναι το πρώτο συναίσθημα που θα έπρεπε να νιώθει αυτός που μας εγκατέλειψε άκαρδα! Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο τραγούδι του Καρρά είχε τόσο μεγάλη επιτυχία.

Έκρυψα το πρόσωπό μου –Αντώνης Ρέμος

Πώς θα μπορούσε να λείπει ο Αντώνης Ρέμος από την λίστα; Και μόνο που ακούς τα ερωτικά τραγούδια του, θέλεις να χωρίσεις μόνο και μόνο για να κλαις με την ησυχία σου!

Δρόμοι του πουθενά - Γιώργος Μαργαρίτης

Δεν ξέρω εσείς, αλλά εμείς, αυτό το ροκ σκυλάδικο πολύ το αγαπήσαμε! Και ειδικά όταν χωρίζαμε.

Επιμένω - Χρήστος Κυριαζής

Επιμένει ο Κυριαζής να ξανακερδίσει την Βάνα, καθότι έχει μάθει να αγαπάει και να πονάει, επιμέναμε κι εμείς να θέλουμε πίσω τον ψηλό γαλανομάτη με το μελαγχολικό ύφος.

Πρωινό τσιγάρο – Νότης Μαυρουδής

Και μετά τα βαριά, ακολουθούσε η «ποιότητα». Μόνες, σ’ ένα δωμάτιο, να αναπολούμε αυτές που τότε ονομάζαμε ως τις «πιο ευτυχισμένες μας στιγμές».

Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και το ξένο ρεπερτόριο.

Total eclipse of the heart – Bonie Taylor

Το κατεξοχήν τραγούδι χωρισμού που, παρόλο που ανήκει στην χρυσή εποχή των ‘80s, ακούστηκε τόσο πολύ στην δεκαετία των ‘90s που το κάναμε της γενιάς μας. Νομίζω πως μ’ αυτό το τραγούδι θα ερωτευτούν σε μερικά χρόνια και τα παιδιά μας!

 I will always love you –Whitney Huston

Ναι, όλες νομίζαμε πως θα αγαπούσαμε για πάντα τον ψηλό γαλανομάτη με το μελαγχολικό ύφος, μέχρι που γνωρίσαμε τον άντρα μας!

Nothing compares to you – Sinead ‘O’ Connor

Ένα τραγούδι του Prince για όσους δεν το γνωρίζατε… Δεν έχω πολλά να πω για το «Nothing compares to you». Προσωπικά το ακούω και κλαίω ακόμα.

*Bonus Track

Για δυνατούς λύτες, που αγαπούσαν τα βαριά λαϊκά τραγούδια, αφήνουμε ακόμα δύο τραγούδια:

Γιατί Κλαις - Σταμάτης Γονίδης

Δεν Κοιμάμαι Τώρα Πια Τα Βράδια - Μάκης Χριστοδουλόπουλος

v