Το ποίημα ενός 10χρονου κοριτσιού για τη δυσλεξία που θα σας συγκινήσει

Το ποίημα ενός 10χρονου κοριτσιού για τη δυσλεξία που θα σας συγκινήσει

Ένα υπέροχο παιδί, μόλις δέκα ετών, συντάσσει ένα ποίημα για την δυσλεξία που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία των πιο όμορφων ποιημάτων που γράφτηκαν ποτέ. Η καθηγήτρια της μαθήτριας, Jane Broadis, το δημοσίευσε στο twitter και πολύ γρήγορα το ποίημα ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλώντας θαυμασμό και συγκίνηση.

«Σήμερα, μελετήσαμε τα ποιήματα που μπορούν να διαβαστούν όχι μόνο κανονικά  αλλά και ανάποδα» έγραψε η Jane Broadis. «Το συγκεκριμένο, γραμμένο από μία 10χρονη μαθήτρια μου, με εξέπληξε θετικά! Θα ήθελα η δουλειά της να διαβαστεί απ’ όλους και, γιατί όχι, να βρεθεί και κάποιος εκδότης που θα το συμπεριλάβει σε κάποια συλλογή».

Διαβάστε το ποίημα της μαθήτριας από πάνω μέχρι κάτω, κι έπειτα, δοκιμάστε να το διαβάσετε κι ανάποδα!

«Δυσλεξία

Είμαι ανόητη.

Ποτέ, κανείς δεν θα έλεγε πως

Έχω ταλέντο στις λέξεις.

Ήθελα να είμαι σπουδαία.

Αυτό είναι λάθος.

Είμαι αποτυχημένη.

 Κανείς δεν θα μπορούσε να με πείσει πως

Μπορώ να τα καταφέρω στη ζωή.»

«Δυστυχώς, πολύ συχνά τα παιδιά με δυσλεξία δυσκολεύονται στο σχολείο και νομίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν όσα και τα υπόλοιπα παιδιά» συμπληρώνει η καθηγήτρια του κοριτσιού.

Η δυσλεξία είναι μια διαταραχή που σχετίζεται με προβλήματα στην ανάγνωση και τη γραφή, και όχι με την νοημοσύνη του μαθητή. Επηρεάζει την απόδοσή τους στη γραφή, την ορθογραφία και τη γρήγορη ανάγνωση, αφού το μυαλό των συγκεκριμένων παιδιών «δουλεύει» πιο γρήγορα από τον πραγματικό χρόνο που απαιτείται για να διαβαστεί μία λέξη.

Πολλοί άνθρωποι που διάβασαν το tweet της καθηγήτριας ταυτίστηκαν με την μαθήτρια και μοιράστηκαν και τις δικές τους εμπειρίες. Η δυσλεξία είναι απλά μία διαταραχή και όχι ένα εμπόδιο στην γνωστική εξέλιξη των παιδιών.

Πηγή: boredpanda.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v