Ο άντρας μου θέλει να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα μόλις γεννηθεί το παιδί μας. Δεν θέλω καθόλου. Πώς να το διαχειριστώ;

Ο άντρας μου θέλει να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα μόλις γεννηθεί το παιδί μας. Δεν θέλω καθόλου. Πώς να το διαχειριστώ;

Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας, θα ήθελα την συμβουλή σας. Είμαι έγκυος και μένω μόνιμα στη Γερμανία. Και εγώ και ο άντρας μου έχουμε καλή δουλειά και ασφάλεια. Ο άντρας μου όμως επιμένει ότι μετά τη γέννηση του παιδιού μας πρέπει να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι να γυρίσουμε λίγο, διότι θα έχουμε ένα αβέβαιο μέλλον αφού εκεί δεν έχουμε ούτε δουλειά, ούτε σπίτι. Δεν θέλω να ρισκάρω με το παιδί αλλά ο άντρας μου δεν αλλάζει γνώμη. Δεν ξέρω τι να κάνω. Πώς να το χειριστώ; Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσουμε από το μηδέν με ένα παιδί.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο ερχομός ενός παιδιού αποτελεί μια τεράστια αλλαγή για το ζευγάρι! Ήδη η κύηση φέρνει αλλαγές και λειτουργεί ως μια περίοδος προετοιμασίας για τα νέα δεδομένα που έρχονται. Αυτή η φάση ζητά από το ζευγάρι να «μετακινηθεί» με πολλούς τρόπους. Οι μετακινήσεις αυτές οδηγούν σε αποσταθεροποίηση, και πέρα από τη γοητεία τους, φέρνουν και δυσκολία.

Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της απόφασης την οποία καλείστε να πάρετε. Ωστόσο, δεν είναι το σημαντικό σημείο της ερώτησης το εάν θα μετακομίσετε ή όχι, αλλά εάν μπορείτε να διαμορφώσετε ένα πλαίσιο ασφάλειας ώστε να μπορέσει να ακουμπήσει και να στηριχθεί η ανασφάλεια που θα γεννηθεί μαζί με το παιδί σας καθώς καλείστε να πάρετε νέους και άγνωστους εντελώς ρόλους.

Η δουλειά σας και το σπίτι σας στη Γερμανία, υποθέτω ότι δεν σας χαρίστηκε. Τα δημιουργήσατε. Κοπιάσατε για να τα έχετε. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν, αλλά όχι ξεκινώντας από το μηδέν, αφού πλέον έχετε ως εφόδιο την εμπειρία σας, μπορείτε να τα ξαναφτιάξετε όπου επιθυμείτε. Βάλτε λοιπόν ως κριτήριο, όχι απλά με ποιον τρόπο θα διατηρήσετε αυτά που ήδη έχετε, αλλά πώς θα κερδίσετε πολλά περισσότερα καθώς η ζωή σας προχωρά! Και η επιθυμία είναι πολύ σημαντικό να έχει χώρο στη ζωή σας.

Είναι υπέροχο που καθώς περιμένετε το παιδί σας ήδη διευρύνεστε! Ήδη η σχέση σας υπάρχει, ήδη έχετε έγνοια τι καλό θα του προσφέρετε.

Με το καλό!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v