Πώς να φτιάξετε πρωτομαγιάτικο στεφάνι για την εξώπορτα με το αρχικό σας γράμμα

Πώς να φτιάξετε πρωτομαγιάτικο στεφάνι για την εξώπορτα με το αρχικό σας γράμμα

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα είναι η δημιουργία του πρωτομαγιάτικου στεφανιού από λουλούδια κομμένα από τους αγρούς. Είναι μια ευχάριστη ασχολία που φέρνει πιο κοντά την οικογένεια μέσα από την χαρά της δημιουργίας. Φέτος πρωτοτυπήστε και στολίστε την εξώπορτα του σπιτιού με ένα λουλουδένιο στεφάνι που έχει τα αρχικά του επιθέτου σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας καθοδηγήσουν βήμα-βήμα.

Τι εργαλεία θα χρειαστείτε

Για το στεφάνι

*Φωτογραφία: english-wedding.com

1 κουβάρι σπάγκο φυσικού χρώματος

1 μικρό κλαδευτήρι

1 ψαλίδι

2 σιδερένιες κρεμάστρες από λεπτό σύρμα

Λουλούδια της προτίμησής σας

Κλαδάκια ή φύλλα πρασινάδας (από έλατο ή πεύκο) 10 περίπου εκατοστών

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Λυγίστε τις κρεμάστες ώστε να σχηματίσουν ίδιους κύκλους και ενώστε τις, δένοντας τες μεταξύ τους είτε με σπάγκο, είτε με χαρτοταινία.

Βήμα 2ο

Συγκεντρώστε ανθισμένα κλαδάκια και μικρά λουλούδια με κοτσάνι, τα οποία θα δένετε ανά ματσάκια είτε με κλωστή είτε με λεπτό λαστιχάκι γύρω από το σύρμα, μέχρι να το καλύψετε εντελώς.

*Φωτογραφία: english-wedding.com

Βήμα 3ο

Στολίστε το στεφάνι με επιπλέον διακοσμητικά όπως τούλι, κορδέλες ή μπουκέτα από πολλά λουλούδια συγκεντρωμένα στην μία πλευρά του στεφανιού.

Για το μονόγραμμα

Βήμα 1ο

Ζητήστε σε ένα βιβλιοπωλείο να τυπώσουν το μονόγραμμά σας σε μέγεθος Α3 στην γραμματοσειρά που θέλετε. Στην συνέχεια, τοποθετείστε το πάνω σε ένα χοντρό χαρτόνι και «ξεπατικώστε» το.

*Φωτογραφία: craftaholicsanonymous.net

Βήμα 2ο

Έπειτα κόψτε το με ένα κοπίδι πολύ προσεκτικά. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να το βάψετε με χρώμα της αρεσκείας σας ή να το τυλίξτε με κορδέλες, τις οποίες θα κολλήσετε με δυνατή κόλλα στις άκρες.

*Φωτογραφία: craftaholicsanonymous.net

Βήμα 3ο

Ακόμη μπορείτε να το στολίσετε με λουλούδια. Δέστε το μονόγραμμα με σύρμα πάνω στο στεφάνι και χρησιμοποιείστε κόλλα αν το θεωρήσετε απαραίτητο.

*Φωτογραφία: images-amazon.com

Καλή Πρωτομαγιά!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v