Επισκεφθείτε μία πραγματική τριήρη με τα παιδιά

Επισκεφθείτε μία πραγματική τριήρη με τα παιδιά

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να ανεβείτε σε μια τριήρη; Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες θάλασσας» θα έχετε την ευκαιρία εσείς και τα παιδιά να ταξιδέψετε στην αρχαιότητα έστω και για λίγο, να ζήσετε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία και να επισκεφθείτε την τριήρη «Ολυμπιάς».

Πρόκειται για το πιστό αντίγραφο μιας αρχαίους τριήρους, το οποίο κατασκευάστηκε από το 1985 έως το 1987 στα πλαίσια ενός προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας. Κάθε χρόνο, λοιπόν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες θάλασσας», η τριήρης φεύγει προσωρινά από το Άλσος Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου και έρχεται στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Στο… διά ταύτα, λοιπόν, η τριήρης θα παραμείνει επισκέψιμη για το κοινό μέχρι την Τρίτη 7 Μαίου από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες καλό θα είναι να φοράνε κατάλληλα παπούτσια και όχι τακούνια ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κατοικίδια.



Μπορείτε μάλιστα να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στην τριήρη με άλλες εκδηλώσεις που διεξάγονται στα πλαίσια των «Ημερών Θάλασσας» μέχρι τις 12 Μαΐου (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ) αλλά και με έναν καφέ στη Μαρίνα Ζέας.

v