Σπιτικό πεϊνιρλί για να γλύφεται τα δάχτυλά σας!

Σπιτικό πεϊνιρλί για να γλύφεται τα δάχτυλά σας!

Πολλές φορές στερούμε από τα παιδιά και από τον εαυτό μας την χαρά του να απολαύσουμε ένα αφράτο πεϊνιρλί, επειδή φοβόμαστε για τα συντηρητικά και τις έξτρα θερμίδες. Αντί, όμως, να ξεροσταλιάζουμε έξω από τους φούρνους, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας ακολουθώντας αυτήν την νόστιμη σπιτική συνταγή. Μην περιμένετε, λοιπόν- φορέστε τις ποδιές σας και ξεκινήστε!

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 24 πεϊνιρλί)

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

200 ml γάλα

1 πρέζα αλάτι 

Ελαιόλαδο

250 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα

15 φέτες μπέικον

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο 

Σ' ένα μπολ βάζετε 100 ml χλιαρό γάλα, την μαγιά, τη ζάχαρη και 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύετε τα υλικά μεταξύ τους και αφήνετε το μείγμα στην άκρη σκεπασμένο για 10 λεπτά.

Bήμα 2ο

Στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε το αβγό, το υπόλοιπο γάλα και το σπορέλαιο. Χτυπάτε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε στο αρχικό μείγμα με την μαγιά και συνεχίζετε να χτυπάτε τα υλικά σε σιγανή ένταση, ενώ ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι.

Αν έχετε μίξερ πάγκου, χρησιμοποιήστε το σύρμα ως την μία κούπα αλευριού. Μετά αλλάξτε τον γάντζο. Αν δεν έχετε σύρμα, αφού ρίξετε την πρώτη κούπα με το αλεύρι, συνεχίστε το ανακάτεμα με το χέρι.

 

Βήμα 3ο

Όταν σχηματίσετε το ζυμάρι, «δουλέψτε» το σε αλευρωμένο ελαφρώς πάγκο για 5 λεπτά με το χέρι. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σ' ένα βαθύ μπολ, σκεπάστε το και αφήστε το 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Βήμα 4ο

Παίρνετε ένα μπαλάκι ζύμης και αφού το «ανοίξετε» σε σχήμα οβάλ, με έναν πλάστη ρολάρετε τις δύο κάθετες άκρες προς τα μέσα και τσιμπάτε τις ακρούλες για να σχηματίσετε ένα είδος βαρκούλας, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Βήμα 5ο

Αφού φτιάξετε τα πεϊνιρλί, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα βουρτσάκι σιλικόνης, απλώστε πάνω τους λάδι.

Βήμα 6ο

Στη συνέχεια, βάζετε πάνω στα πεϊνιρλί το τριμμένο κασέρι και μετά 2-3 κομματάκια μπέικον πάνω απ' το καθένα.

Βήμα 7ο

Ψήνετε τα πεϊνιρλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Η συνταγή αυτή βγάζει 24 μικρά κομμάτια πεϊνιρλί.

Καλή απόλαυση!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v