Κάντε την κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη

Κάντε την κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη

Μία μικρή κουζίνα αποτελεί πάντα πρόβλημα, ειδικά για τους λάτρεις της μαγειρικής που θέλουν να περνούν εκεί πολλές ώρες. Με τις παρακάτω συμβουλές, όμως, μπορείτε να κερδίσετε μερικά πολύτιμα τετραγωνικά.

Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε στη μικρή σας κουζίνα. Αν θέλετε να δείχνει μεγαλύτερη, πρέπει όχι μόνο να είναι επαρκώς φωτισμένη με φυσικά και τεχνητά μέσα, αλλά επιπλέον να είναι βαμμένη με φωτεινά χρώματα σε τοίχους και ντουλάπια.

Τα κρυφά σποτς κάτω από τα ντουλάπια που κρέμονται στον τοίχο είναι μία καλή λύση για να κάνετε τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, αλλά και για να έχετε άπλετο φως στον πάγκο εργασίας και τον νεροχύτη. Ακόμα περισσότερο φωτεινή θα δείχνει, αν οι πάγκοι είναι από γυαλιστερό γρανίτη και εξίσου λαμπερά είναι και τα πλακίδια. Οι ηλεκτρικές συσκευές από inox βοηθούν στην αντανάκλαση του φωτός.

Ριγέ πάτωμα

Οι ρίγες στο πάτωμα βοηθούν πάντα ώστε αυτό να φαίνεται μεγαλύτερο. Προτιμήστε ρίγες σε συνδυασμό πολύ σκούρων και πολύ ανοιχτών χρωμάτων και σχηματίστε τις στο πάτωμα είτε με τα πλακάκια είτε με κάποια μοκέτα.

«Δανεικοί» χώροι

Το πώς θα το πετύχετε αυτό εξαρτάται από το σχέδιο του σπιτιού σας: Αν μπορείτε, γκρεμίστε τον τοίχο που χωρίζει την κουζίνα από το καθιστικό και σχηματίστε έναν ενιαίο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο η κουζίνα θα δείχνει μεγαλύτερη και σίγουρα πιο φωτεινή. Μία ακόμα ιδέα είναι (και πάλι εφόσον μπορείτε) να ανοίξετε κάποιο παράθυρο στην κουζίνα σας, για περισσότερο φυσικό φως.

Ντουλάπια κουζίνας

Αντικαθιστώντας τα ντουλάπια της κουζίνας (ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται ψηλά) με γυάλινα και ημιδιαφανή, θα δημιουργήσετε την αίσθηση του βάθους στους τοίχους. Ακόμα, μπορείτε να αλλάξετε την πόρτα της κουζίνας και να βάλετε μία ημιδιάφανη από χοντρό γυαλί στη θέση της ξύλινης.

Βάψτε την λευκή

Κανένα άλλο χρώμα δε μπορεί να κάνει έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος όσο το λευκό. Έτσι, πριν ακόμα ξεκινήσετε την ανακαίνιση της κουζίνας σας, βάψτε την λευκή και συνεχίστε έπειτα με τις υπόλοιπες αλλαγές στα ντουλάπια. Λευκό μπορείτε να προτιμήσετε, επίσης για τραπεζομάντηλα και κουρτινάκια, ενώ χρώμα μπορείτε να δώσετε με τη ριγέ μοκέτα σας, ή με ανοιχτόχρωμα γυαλιστερά πλακάκια.

Πηγή: Commonfloor

v