Παιδικοί σταθμοί ΟΑΕΔ 2019-2020: Πότε τελειώνει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Παιδικοί σταθμοί ΟΑΕΔ 2019-2020: Πότε τελειώνει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Η προετοιμασία για την επόμενη σχολική χρονιά έχει αρχίσει, όπως φυσικά και οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ., η προθεσμία για τις αιτήσεις θα διαρκέσει λίγες μέρες ακόμα, γι’ αυτό καλό θα είναι να βιαστείτε εφόσον ανήκετε στους δικαιούχους.

Αν δεν έχετε μπει στη διαδικασία να κάνετε την αίτηση, έχετε την ευκαιρία να διεκπεραιώσετε αυτή την υποχρέωση μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Δικαίωμα εγγραφής και επανεγγραφής στους παιδικούς σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ. έχουν τα βρέφη και τα νήπια των δικαιούχων του Ο.Α.Ε.Δ. από 8 μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2019) μέχρι την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Αντίθετα, οι γονείς – κηδεμόνες των παιδιών για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Όσον αφορά τα δικαιολογητικά, οι γονείς- κηδεμόνες θα πρέπει να υποβάλουν:

- την αίτηση (το ειδικό έντυπο διατίθεται από τον σταθμό ή την ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ.)

- το πιστοποιητικό υγείας του παιδιού (το ειδικό έντυπο διατίθεται από τον σταθμό ή την ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ.)

- τη ληξιαρχική πράξη γέννησης ή το πιστοποιητικό γέννησης

- το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

- τα έγγραφα που αποδιεκνύουν απόλυτα την εργασία των γονέων- κηδεμόνων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ο.Α.Ε.Δ., η λειτουργία  των βρεφονηπιακών παιδικών  σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο  λειτουργίας ξεκινά στις 6:45 π.μ. και τελειώνει στις 16:00. Οι σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους, για τις θερινές διακοπές τον Αύγουστο, από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς και κατά τις επίσημες αργίες των δημοσίων υπηρεσιών και τις τοπικές γιορτές. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών και η φιλοξενία των βρεφών- νηπίων είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ.

Πηγή: oaed.gr
 

v