4 εντυπωσιακά κουρέματα με αφέλειες

4 εντυπωσιακά κουρέματα με αφέλειες

Αχ αυτές οι αφέλειες! Φέρνουν τόσες παιδικές, κυρίως, αναμνήσεις αφού αυτό το κούρεμα το είχαμε λίγο πολύ όλες κάποια στιγμή στο δημοτικό. Και ενώ οι περισσότερες το αφήσαμε πίσω και πειραματιστήκαμε με φράτζες, καρέ και μαλλιά αλά Ραπουνζέλ, η φετινή μόδα επαναφέρει τις αφέλειες στο προσκήνιο για μία ακόμη φορά.

Όσες φλερτάρετε με την ιδέα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το κατάλληλο στιλ κουρέματος ώστε να τονίσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας με άψογο τρόπο. Οι αφέλειες ταιριάζουν σε όλες, ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών σας, αρκεί να ακολουθήσετε τις κατάλληλες συμβουλές.

Οι αφέλειες για να κολακεύουν το πρόσωπό σας και να μην σας δυσκολεύουν τη ζωή κάθε φορά που θα τις χτενίζετε, πρέπει να είναι στο ύψος των φρυδιών. Αν έχετε μεσαίου μήκους μαλλιά, προτιμήστε να ανοίξετε τις άκρες μερικούς τόνους παραπάνω από το φυσικό σας χρώμα.

Ειδικά οι γυναίκες με οβάλ σχήμα προσώπου, μπορούν να τολμήσουν τις λεγόμενες φρατζοαφέλειες.

Αν επίσης έχετε κοντό μαλλί, το συγκεκριμένο κούρεμα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά και τις γωνίες του προσώπου.

Οι κοντές αφέλειες ταιριάζουν περισσότερο στα κοντά κουρέματα μιας και τους δίνουν περισσότερη ένταση και αρμονία. Δοκιμάστε ένα κοντό καρέ, είτε φιλαριστό είτε αυστηρό, στο ύψος του σαγονιού ή λίγο πιο πάνω.

Και οι σγουρομάλλες έχουν δικαίωμα στις αφέλειες. Οι μπούκλες, εάν κοπούν αφέλειες, θα δώσουν όγκο στο μπροστινό μέρος των μαλλιών άρα και σε ολόκληρο το πρόσωπο. Ένα από τα καλύτερα κουρέματα με αφέλειες είναι τo μακρύ καρέ.

Φωτογραφίες: pinterest.com

 

v