Ο άντρας μου σχολιάζει αρνητικά τη συμμετοχή μου σε εθελοντικούς οργανισμούς.Τι να κάνω;

Ο άντρας μου σχολιάζει αρνητικά τη συμμετοχή μου σε εθελοντικούς οργανισμούς.Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι έγγαμη από το 2002, έχοντας σχέση από το 1991. Η οικογένεια ολοκληρώθηκε με μια υιοθεσία το 2005 όπου και γίναμε γονείς με αυτό τον τρόπο.Το θέλαμε κι οι δυο αυτό μιας και δεν μπορούσα βιολογικά να αποκτήσουμε ένα παιδί. Τότε σταμάτησα να εργάζομαι. Όταν το παιδί ήταν μαθήτρια της δ τάξης του Δημοτικού, έγινα μέλος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου έχοντας ως κανόνα την προσφορά για όλα τα παιδιά και έχοντας βοηθήσει τον σύλλογο από την πρώτη στιγμή που μπήκε το παιδί στο σχολείο πάντα με αυτή την ιδεολογία: της προσφοράς και του εθελοντισμού. Μου έδινε χαρά όμως δεν άρεσε καθόλου στον σύζυγό αυτή η αλλαγή κι άρχισε σχόλια του τύπου «φεμινίστρια», «άλλαξες» κλπ. Με τα χρόνια και πάντα έχοντας ως βάση την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και αξίες που πρέπει να διδάξουμε στη νέα γενιά, έγινα μέλος μιας γυναικείας εθελοντικής ομάδας που φυτεύουμε ,καθαρίζουμε πάρκα, ζωγραφίζουμε σχολεία, τοίχους με αισιόδοξα μηνύματα και ως Πόντια κατά το ήμισυ έγινα και μέλος του ΔΣ του εδώ ποντιακού συλλόγου. Από τον σύλλογο γονέων να πω τελείωσα. Κάποιες φορές λείπω. Υπάρχει βδομάδα που μπορεί να λείψω 3 φορές, υπάρχει εβδομάδα που να μη λείψω καθόλου. Κάποια στιγμή που καθυστέρησα να επιστρέψω στο σπίτι ο σύζυγος μου ξεκίνησε να λέει πράγματα που ένιωσα πως τα είχε φυλαγμένα από καιρό: ότι το παίζω ψευτοδυναμική, ότι όλα όσα κάνω είναι άχρηστα και ανούσια, ότι όλο λείπω και μιλάω στο τηλέφωνο με ανθρώπους δεν ξέρει. Και πάντα με ρωτάει πώς θα μου φαινόταν εμένα αν τον έπαιρναν άγνωστοι τηλέφωνο. Συνεχίζει με σχόλια όπως «άλλαξες προς το χειρότερο», «χάλασες», «δεν γίνεται να σε νοιάζει μόνο η οικογένειά μας;» ή «κάνε ό,τι θες και εγώ το ίδιο.» Ασχολείται με το ποδήλατο κάποια χρόνια τώρα και λείπει ενίοτε πολλές ώρες, κι όταν του είπα αυτό το πράγμα μου απάντησε ότι αυτό είναι γυμναστική και δεν είναι το ίδιο με τα δικά μου και δεν έχει καμία σχέση. Εγώ βέβαια δεν το είπα με το σκεπτικό αφού λείπεις εσύ, θα λείπω κι εγώ αλλά πώς μου αναφέρεις ότι λείπω κι είμαι εγώ το πρόβλημα ενώ εσύ όχι; Τώρα φεύγει ακόμα περισσότερες ώρες και νιώθω ότι πράττει εκδικητικά. Η ερωτική μας ζωή έχει μειωθεί αισθητά όπως και οι συνομιλίες μας. Νιώθω ένα βάρος να με κατακλύζει ,λύπη και ενοχές Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Διαβάζοντας το μήνυμα σας ένιωσα μια βαθιά αίσθηση χαράς και εκτίμησης! Αντιλαμβάνομαι πως τα σχόλια του συζύγου σας μπορεί να σας δυσκολεύουν, ωστόσο είναι ο τρόπος του να σας πει πόσο πολύ σας θέλει κοντά του! Είστε ένας άξιος άνθρωπος, και ο σύντροφός σας ζητά να σας χαρεί περισσότερο! Είναι τόσο ωραίο που η επιθυμία του να είστε μαζί διατηρείται έντονη και δεν παραιτείται από το να σας διεκδικεί!

Έχετε φτιάξει μια όμορφη οικογένεια με πολύ κόπο. Είμαι βέβαιη ότι στην πορεία της σχέσης σας έχετε περάσει από διάφορες δύσκολες φάσεις από τις οποίες βγήκατε γιατί δεσμευτήκατε ότι θα είστε μαζί και θα προχωρήσετε. Αυτό ουσιαστικά σας ζητά και τώρα. Η διάθεση σας για προσφορά είναι υπέροχη και πολύτιμη. Μέλημα σας ωστόσο χρειάζεται να είναι η μικρή σας ομάδα, η οικογένεια σας, κι έπειτα η μεγαλύτερη, η κοινότητα. Αξιοποιήστε λοιπόν όλα τα καλά στοιχεία εντός της σχέσης σας και μαζί ανοιχτείτε και προς τον έξω κόσμο!

Έχετε τόσο καλά υλικά για να φτιάξετε μια όμορφη συνέχεια ζωής!

Καλή επιτυχία!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v