Πότε λήγουν οι αιτήσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης 2019-2020 του δήμου Αθηναίων

Πότε λήγουν οι αιτήσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης 2019-2020 του δήμου Αθηναίων

Μπορεί να έχουν φθάσει οι καλοκαιρινές διακοπές, αλλά πολλοί εργαζόμενοι γονείς σκέφτονται ήδη το χειμώνα και πού θα αφήνουν τα παιδιά μετά το ολοήμερο και μέχρι να σχολάσουν. Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο ευχάριστο να είμαστε μακριά από τα μικρά μας για τόσες πολλές ώρες, αλλά όταν είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε θέλουμε τουλάχιστον να περνάνε όμορφα, να αξιοποιούν δημιουργικά τον χρόνο τους και, όσο είναι δυνατόν, χωρίς επιπλέον κόστος. 

Φωτογραφία: halkidikifocus.gr

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)

Μία λύση είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 12 ετών και στοχεύουν στην απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου. Οι δραστηριότητες είναι ποικίλες και όλες κάτω από συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Η λειτουργία του κάθε Κ.Δ.Α.Π. περιλαμβάνει δύο βάρδιες, 16:00 – 18:00 και 18:00 – 20:00, ενώ λειτουργούν σε 5 κέντρα στον Δήμο Αθηνών. 

Σημαντικό είναι το γεγονός πως οι δικαιούχοι δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Τα Κ.Δ.Π.Α. προσκαλεί μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία, άτομα (γυναίκες και άντρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών και άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.


Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις και μέχρι πότε

Πρόκειται για την δράση: «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2019-2020» της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης ΑΕ (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και αν θέλετε να υποβάλετε την αίτηση σας μπορείτε να το κάνετε στον ιστότοπο www.eetaa.grpaidikoi.eetaa.gr από τις 08/06/2019 έως και τις 28/06/2019.


Ποια είναι τα 5 Κέντρα στον Δήμο Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων, τη σχολική χρονιά 2019-2020, προτίθεται να λειτουργήσει πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) σε αντίστοιχα δημοτικά σχολεία του Δήμου:

ΚΔΑΠ Αγίου Αρτεμίου, στα 90ο – 123ο Δημοτικά Σχολεία (Αμφικράτους 6)

ΚΔΑΠ Εξαρχείων, στο 36ο Δημοτικό Σχολείο (Ιουστινιανού 30-34)

ΚΔΑΠ Κάτω Πετραλώνων, στο 137ο Δημοτικό Σχολείο (Αλκίφρονος 51-55)

ΚΔΑΠ Πλατείας Αττικής, στο 99ο Δημοτικό Σχολείο (Υγείας 11Α)

ΚΔΑΠ Σεπολίων, στο 128ο Δημοτικό Σχολείο (Καλαμά 2)


Οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν οι ενδιαφερόμενοι:

  • Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές/οί ή να είναι αυτοαπασχολούμενες/οι ή
  • Να είναι άνεργες/οι.


Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής της αίτησης εξαιρούμενοι των παραπάνω προϋποθέσεων:

  • Οι αιτούσες/ντες που έχουν προ-νήπια, παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία, ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος, της κατάστασης απασχόλησης ή εργασιακής σχέσης και οικογενειακής κατάστασης, μόνο για την κατηγορία θέσης Β3 (Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας) και για την κατηγορία θέσης Δ1 (Παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική αναπηρία ή/και κινητική αναπηρία - ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).
  • Οι αιτούσες/ντες ΑμΕΑ (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%), ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος, που είναι εργαζόμενες ως μισθωτές πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, ή αυτοαπασχολούμενες, ή εργαζόμενες με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης ή ορισμένου χρόνου είτε οι εργαζόμενες με εργόσημο ή με άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης, που αιτούνται για Βρεφικούς, βρεφονηπιακούς ή και Παιδικούς σταθμούς (Κατ. Α.1. ή Α.2.) και για τις δομές ΚΔΑΠ.


Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης:

Από τη συγκεκριμένη πρόσκληση εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α΄και β΄ βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α.


Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα:

Η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων κατάταξης των δυνητικά ωφελούμενων και των απορριφθέντων, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr) στις 12/07/2019.


Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αθηναίων στα τηλέφωνα 213-2082923 και 924 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00) ή με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στα τηλέφωνα 213 1320600, 210 5214600 ή να επισκεφθείτε αυτήν την ιστοσελίδα.

Πηγή: eetaa.gr

v