Γιατί η Ελλάδα το καλοκαίρι είναι μοναδική!

Γιατί η Ελλάδα το καλοκαίρι είναι μοναδική!

Ελλάδα: η χώρα του φωτός και της φιλοξενίας! Ο ζεστός ήλιος, τα καταγάλανα νερά, τα αναρίθμητα νησιά, οι απέραντες πεδιάδες και τα καταπράσινα βουνά συνθέτουν ένα τοπίο που βρίσκεται εδώ και χρόνια στην κορυφή του παγκόσμιου τουρισμού. Δεν είναι τυχαίο που όλοι ονειρεύονται να επισκεφθούν κάποια στιγμή τη χώρα μας, ούτε και το ότι εμείς προτιμάμε εγχώριους προορισμούς για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Γιατί η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα και είμαστε τυχεροί που μπορούμε να την απολαμβάνουμε συχνά.  

Εντυπωσιακές παραλίες και καταγάλανα νερά

Πρώτα απ’ όλα, η Ελλάδα φημίζεται για τις παραλίες και τα καταγάλανα νερά της. είναι η χώρα που μπορείς να βρεις παραλίες με λεπτή ή χοντρή άμμο, με βότσαλο ή χαλίκι, με βράχια ή μεγάλες πέτρες. Παραλίες τεράστιες ή μικροί κολπίσκοι που αγκαλιάζουν τους φιλοξενούμενούς τους και τους χαρίζουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Δεν είναι τυχαίο που οι παραλίες μας έχουν βραβευτεί πολλές φορές! Όσοι τις έχουμε γυρίσει, εξάλλου, δεν τις αλλάζουμε με τίποτα!

Συνδυάζει το φυσικό κάλος με εξαιρετική ιστορική αξία

Κάτι άλλο για το οποίο μπορούμε να περηφανευόμαστε, είναι τα πολιτιστικά μνημεία που εξαπλώνονται από τη μια άκρη της χώρας μας στην άλλη. Η πλούσια και μακρόχρονη ιστορία μας, ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι στοιχεία ενός μεγάλου και πανέμορφου παζλ που λέγεται Ελλάδα.

Η ελληνική κουζίνα

Εκτός από τον μουσακά, το σουβλάκι και το τζατζίκι, η ελληνική κουζίνα μπορεί να περηφανευτεί για την μεγάλη ποικιλία των πιάτων της αλλά και τα αγνά μεσογειακά υλικά της. Το ελαιόλαδο, η φέτα, τα λαχανικά ή τα χειροποίητα χωριάτικα ζυμαρικά προσδίδουν ένα άρωμα… Ελλάδας ακόμα και στην κουζίνα μας! Για να μην αναφέρουμε τα γλυκά του κουταλιού, τα σιροπιαστά, το κρασί ή τις τσικουδιές μας!

  

Το μοναδικό, ελληνικό φως!

Ο ήλιος της Ελλάδας είναι πραγματικά μοναδικός! Ακόμα και το χειμώνα, προβάλει κάθε πρωί από τον ουρανό να μας θυμίσει πως η ζωή είναι όμορφη και να μας φτιάξει τη διάθεση. Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς τον λαμπερό μας ήλιο και τις αποχρώσεις που ζωγραφίζει με τα πινέλα του στον ουρανό;

Και φυσικά, οι άνθρωποι…

Στα ελληνικά παραδοσιακά χωριά και στα νησιά, εκεί που ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, οι άνθρωποι αποπνέουν αυθεντικότητα και αγνότητα. Η παράδοση είναι ακόμα ζωντανή και η φιλοξενία παραμένει το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό! Οι όμορφοι αυτοί άνθρωποι ανοίγουν την πόρτα τους στους ταξιδιώτες, τους δροσίζουν, τους ταΐζουν και τους προσφέρουν απλόχερα την ανθρωπιά τους. Ίσως οι μεγάλες πόλεις ή τα πολυσύχναστα μέρη να έχουν αλλοιωθεί με τα χρόνια, όμως «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα». Η πλειονότητα της χώρας μας διατηρεί ακόμα το πιο αθώο και ανθρώπινο πρόσωπό της.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v