«Απέβαλα κι αυτό με πονάει»: Μία μαμά μοιράζεται την εμπειρία της και συγκινεί

«Απέβαλα κι αυτό με πονάει»: Μία μαμά μοιράζεται την εμπειρία της και συγκινεί

Η παρακάτω μαμά, ανέβασε ένα μήνυμα στο Instagram για όλες όσες πέρασαν την τραυματική εμπειρία της αποβολής. Για όλες όσες μπορεί να ένιωσαν ενοχές ή ντροπή, για όσες πόνεσαν ή ένιωσαν φόβο και απόγνωση. 

Ένα κείμενο που αγγίζει όλες μας, είτε έχουμε ζήσει παρόμοια εμπειρία, είτε όχι. Εξάλλου, είμαστε όλες γυναίκες και μεταξύ μας υπάρχει βαθιά κατανόηση, υποστήριξη και αλληλεγγύη. 

«Έτσι μοιάζει η αποβολή» έγραψε η Kimmey δίπλα σε μια φωτογραφία του εαυτού της στο Instagram, και συνεχίζει: «Μπορεί να συμβαίνει σε 1 στις 4 γυναίκες, αλλά είναι κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουμε μέχρι να μας συμβεί. Ας το προσθέσουμε, λοιπόν, στη λίστα  αυτών για τα οποία δεν μας λέει κανείς τίποτα μέχρι να τα βιώσουμε.

Ναι, υπάρχει θλίψη, και το αίσθημα απώλειας και η απόγνωση, αλλά είναι επίσης επώδυνο για το σώμα. Προσωπικά, μου θυμίζει πολύ το πώς είναι μια γυναίκα μετά τον τοκετό. Πάνες ενηλίκων, θερμάστρες, εξάντληση, επούλωση πληγών και πένθος. Και παρόλο που δεν μπορούμε να βιώσουμε το συναίσθημα του να κρατάς το μωράκι σου στην αγκαλιά σου, το σώμα μας είναι λες και μόλις γεννήσαμε.

 Μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μερικές εβδομάδες ή μερικοί μήνες μέχρι να ανακάμψει το σώμα μας. Μπορεί να χρειαστεί ακόμα περισσότερο για να αναρρώσουμε συναισθηματικά και ψυχολογικά.

Θεωρώ, όμως, σημαντικό να βλέπουν οι γυναίκες πως υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις δίπλα τους και όχι να έχουν στον μυαλό τους την αποβολή σαν μία άβολη, ασαφή κατάσταση που συμβαίνει μόνο στους άλλους.

Ο πυρήνας της φιλοσοφίας μου είναι πως πρέπει να αποδεχόμαστε πλήρως τον εαυτό μας, ακόμα και σε περιπτώσεις όπως μία αποβολή. Κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε το παρελθόν μας, τα τραύματα, τις λύπες, το σώμα μας, την προσωπικότητα, το πνεύμα, τους φόβους και τις επιθυμίες μας.

Αυτό που θέλω να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες που έχουν αποβάλλει είναι πως ΔΕΝ είναι μόνες και πως ΔΕΝ φταίνε σε κάτι! Μην ντρέπεστε…

Ελπίζω να βοήθησα κάποια από εσάς».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v