Πολύ υψηλά τα πρόστιμα για όσους καπνίζουν έχοντας παιδί στο αυτοκίνητο

Πολύ υψηλά τα πρόστιμα για όσους καπνίζουν έχοντας παιδί στο αυτοκίνητο

Όλοι ξέρουμε πόσο βλάπτει το κάπνισμα την υγεία μας. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι πλέον θα βλάπτει και την…τσέπη μας. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας θα επιβάλλεται πρόστιμο στους οδηγούς που καπνίζουν, ενώ μάλιστα θα τους αφαιρείται και το δίπλωμα οδήγησης για έναν μήνα.

Όσοι οδηγοί μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης δεν συμμορφώνονται με τον αντικαπνιστικό νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους θα υποχρεώνονται να πληρώνουν υψηλά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, για τους οδηγούς ΜΜΜ, ταξί και άλλων επιβατηγών δημόσιας χρήσης προβλέπεται πρόστιμο 1500 ευρώ για παράβαση της απαγόρευσης,το οποίο διπλασιάζεται στα 3000 ευρώ εάν στο όχημα επιβαίνει ανήλικο παιδί κάτω των 12 ετών.

Στην αντίστοιχη περίπτωση (παρουσία ανήλικου στο όχημα), οι οδηγοί ΙΧ θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 1500 ευρώ και θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησής τους, ακόμη και αν την παράβαση έχει διαπράξει ο συνοδηγός ή ένας από τους επιβαίνοντες.

Δεν την γλυτώνουν ούτε οι ατμιστές!

Από την νέα εγκύκλιο για τον αντικαπνιστικό νόμο δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ούτε φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι από αστυνομικά όργανα στους δρόμους της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά πλέον ο αντικαπνιστικός νόμος.

Πηγή: dikaiologitika.gr
 

v