Πώς να νικήσετε τη μιζέρια επιστρέφοντας απ' τις διακοπές!

Πώς να νικήσετε τη μιζέρια επιστρέφοντας απ τις διακοπές!

Οι διακοπές τέλειωσαν και, όπως κάθε χρόνο, επιστρέψατε στη βάση σας. Τώρα πια είστε έτοιμη να βυθιστείτε στη καθιερωμένη μελαγχολία μέχρι να γίνει κι αυτή μια συνήθεια, ένα κομμάτι της ρουτίνας σας. Ε, λοιπόν, όχι! Φέτος, μπορείτε να παλέψετε με τη μιζέρια της επιστροφής και να βγείτε νικήτρια. Πρώτα πρώτα, αδειάστε τη βαλίτσα σας τώρα γιατί αλλιώς, μπορεί να μείνει έτσι ως τα Χριστούγεννα. Κι ύστερα, ρίξτε μια ματιά σ’ αυτές τις καθόλου κακές ιδέες.

Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που απομένει μέχρι η Αθήνα να πήξει

Εντάξει, αυτό με την Αθήνα που είναι «πιο ωραία όταν είναι άδεια» έχει πάψει να σας παρηγορεί προ πολλού. Κι όμως, αν το «πιο ωραία» είναι ζήτημα υποκειμενικό, το «πιο πρακτική» είναι απολύτως αντικειμενικό και δεν βλάπτει καθόλου να το εκμεταλλευτείτε προς ώφελός σας.

Κάντε ό,τι δουλειές έχουν μαζευτεί επειδή απαιτούν αναμονή σε ουρές δημοσίων υπηρεσιών, επισκεφθείτε ενδιαφέροντα μέρη – με τα παιδιά ή χωρίς – που τον άλλο καιρό απορρίπτετε επειδή «γίνεται λαϊκό προσκύνημα» και απολαύστε τη γενικότερη ηρεμία που χαρακτηρίζει τις πλατείες, τις παιδικές χαρές και τους πεζόδρομους της πόλης. Μπείτε στο αυτοκίνητο και οδηγήστε προς εκείνες τις γωνιές της Αθήνας που συνήθως αποφεύγετε για να μην «μπλέξετε στην κίνηση» ή βολτάρετε στο κέντρο χωρίς να σας πιάνει αγοραφοβία και τρόμος μη χαθούν τα παιδιά.

Απολαύστε την καλοκαιρινή Αθήνα σαν πραγματική Αθηναία

Μπορεί εσείς να γυρίσατε από διακοπές, όμως το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει. Ο καιρός θα είναι από καλός έως υπέροχος για πολύ ακόμη και ίσως είναι ευκαιρία να κάνετε όλα εκείνα που δεν μπορέσατε να χαρείτε στην περίοδο πριν τις διακοπές σας – επειδή πήζατε στη δουλειά για να φύγετε χωρίς εκκρεμότητες.

Πηγαίνετε για θερινό σινεμαδάκι – οι επιλογές είναι πλέον πάρα πολλές – και απολαύστε τον καφέ, το ποτό η το φαγητό σας σε μία από τις δεκάδες αυλές και ταράτσες της Αθήνας. Πηγαίνετε σε κάποιο από τα πολλά πολιτιστικά φεστιβάλ που ξεκινούν σιγά σιγά σε κάθε συνοικία της πόλης και ανακαλύψτε εκ νέου τις υπέροχες παραλίες της Αττικής που δεν θα έχουν την πολυκοσμία που σας κρατάει μακριά τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

Πάρτε βαθιά ανάσα και σχεδιάστε το πλάνο σας για τη νέα σεζόν

Η επιστροφή απ’ τις διακοπές δεν μας στενοχωρεί απλώς και μόνο επειδή τέλειωσαν το αραλίκι και τα γούστα – για φέτος, έστω – αλλά και επειδή φέρνει το ξεκίνημα μιας νέας επαγγελματικής, σχολικής κλπ. χρονιάς. Μας θυμίζει, με λίγα λόγια, όλα όσα πρέπει να κάνουμε από εδώ και μπρος και θα θέλαμε να αναβάλλουμε λίγο ακόμη.

Χαλαρώστε, φτιάξτε καφέ, πάρτε χαρτί και μολύβι και καταστρώστε τα σχέδια σας για να μη σας βρει η χρονιά απροετοίμαστες. Κάντε το μόνη ή μαζί με τον σύντροφό σας, εκτός και αν είναι από εκείνους που θα σας την πουν με το που αποκλίνετε ελαφρώς απ’ το πλάνο σας. Ξεκινήστε οργανώνοντας όσα πρέπει να γίνουν άμεσα,  συνεχίστε με τα πιο σημαντικά (π.χ. όσα έχουν κάνουν με το παιδί) και τα υπόλοιπα θα μπούνε σιγά σιγά στη θέση τους.

Το σημαντικό είναι να αποφορτιστείτε και να δείτε αυτην τη περίοδο ως ένα νέο ξεκίνημα και όχι ως την αρχή του… τέλους.

v