Η διαβολική πεθερά και η απίστευτη παγίδα που έστησε στη νύφη της

Η διαβολική πεθερά και η απίστευτη παγίδα που έστησε στη νύφη της

Έχουμε ακούσει πάμπολλες ιστορίες με πεθερές που παρεμβαίνουν στη ζωή των νεονύμφων με χίλιους δυο ευφάνταστους τρόπους και ακόμη μία δεν θα ‘πρεπε να μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Κι όμως, αυτή τη φορά μια δαιμόνια πεθερά κατάφερε να παγιδεύσει τον γιο και τη νύφη της σε έναν πανάκριβο γάμο ώστε να πάρει πιο εύκολα αυτό που θέλει: ένα ασυνήθιστο προγαμιαίο συμβόλαιο.

Εμβρόντητη έμεινε μια νύφη, όταν η πεθερά της ζήτησε από εκείνη και τον γιο της να υπογράψουν συμβόλαιο που ορίζει πόσα παιδιά θα κάνουν μετά τον γάμο, υπό την απειλή να τους κόψει την χρηματοδότηση για την τελετή.

«Εμείς δεν θέλαμε καν να κάνουμε τελετή, προτιμούσαμε να κλεφτούμε και να έχουμε την ησυχία μας», εξιστορεί η νύφη, «η πεθερά μου όμως προσφέρθηκε να πληρώσει τα πάντα, αρκεί να παντρευτούμε κανονικά».

«Την αφήσαμε να κανονίσει τα πάντα εν λευκώ», συνεχίζει η πεθερόπληκτη, «και να καλέσει όσους και όποιον θέλει». Κάπως έτσι, η πεθερά μετέτρεψε έναν απλό γάμο σε πανάκριβη εκδήλωση την οποία το ζευγάρι δεν θα μπορούσε ποτέ να καλύψει από την τσέπη του.         

Την ώρα που οι ετοιμασίες είχαν ξεφύγει απ’ τον έλεγχό του ζευγαριού, ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα: Η διαβολική πεθερά απαίτησε από τους δυο τους να υπογράψουν ένα συμβόλαιο που τους υποχρεώνει να κάνουν ακριβώς ένα παιδί, καθώς και να εφαρμόζουν σταθερά κάποια μέθοδο αντισύλληψης από τη γέννησή του και μετά.

Η συνέπεια αν αρνηθούν, θα είναι να μην χρηματοδοτήσει τον πανάκριβο γάμο που... εκείνη σχεδίασε γι’ αυτούς.

Αν και η νύφη δεν πιστεύει ότι το συμβόλαιο είναι έγκυρο σύμφωνα με τον νόμο – ακόμη και αν το υπογράψουν – το ζήτημα είναι πως το κόστος του γάμου έχει φτάσει σε δυσθεώρητο ύψος. Τέτοιο, που είναι αδύνατο για το ζευγάρι να ανταποκριθεί οικονομικά αν η πεθερά αποσύρει τη χρηματοδότησή της, ακόμη και στα έξοδα της ακύρωσης.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω καν αν θέλω δεύτερο παιδί, αλλά είναι καθαρή τρέλα να το αποφασίσει αυτό κάποιος τρίτος, πέρα από εμένα και τον άντρα μου», είπε η μέλλουσα νύφη που σκοπεύει να μιλήσει με έναν δικηγόρο πριν απαντήσει στο τελεσίγραφο.

Όσο για τη σχέση της με την πεθερά της που μέχρι σήμερα ήταν πολύ καλή, ό,τι και να γίνει, δεν θα είναι ποτέ πια ίδια.
v