4 δραστηριότητες για κορίτσια που δεν τους αρέσει το μπαλέτο

4 δραστηριότητες για κορίτσια που δεν τους αρέσει το μπαλέτο

Δεν θέλουν όλα τα κορίτσια να μάθουν γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο. Και ευτυχώς, τα στερεότυπα που θέλουν τα αγόρια να κάνουν πολεμικές τέχνες και τα κορίτσια να φορούν πουέντ, έχουν καταρριφθεί εδώ και καιρό. Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά μικρά κορίτσια που τα ενδιαφέροντά τους δεν περιλαμβάνουν τον χορό.

Εάν το κοριτσάκι σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία και ψάχνετε μια εναλλακτική εξωσχολική δραστηριότητα που θα γυμνάζει αλλά και θα ευχαριστεί το μικρό σας, σας προτείνουμε αυτές τις 4.

Judo

Όπως το μπαλέτο δεν θεωρείται (πλέον!) «κοριτσίστικη» δραστηριότητα, έτσι και τα μαχητικά αθλήματα δεν απευθύνονται αποκλειστικά στο αντρικό φύλο. Το Judo είναι ένα είδος πολεμικής τέχνης από την Ιαπωνία και η ελληνική του μετάφραση είναι «ο δρόμος της ευγένειας». Στηρίζεται στην υπομονή, τον αλληλοσεβασμό και την πειθαρχία και βοηθάει παράλληλα τα παιδιά να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως την ισορροπία, τον οπτικοκινητικό συντονισμό αλλά και να αποκτήσουν καλύτερη αντίληψη για το τί μπορεί να κάνει το σώμα τους.

Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει

Όλα τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με το judo από μικρή ηλικία-ακόμη και από 5 ετών! Το μάθημα παίρνει τη μορφή παιχνιδιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γυμνάζονται.

Γιατί να το επιλέξετε

Πέρα από τα σωματικά οφέλη, το judo θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας και δεν χρειάζεται να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για ένα κορίτσι!

Yoga

Η yoga εκτός από ενήλικες  απευθύνεται και σε παιδιά. Aν έχετε ασχοληθεί με την συγκεκριμένη μορφή γυμναστικής τότε αναμφίβολα γνωρίζετε τα οφέλη της. Μέσα από αυτή η κόρη σας θα αναπτύξει την κιναισθητική και κριτική της ικανότητα, θα αποκτήσει σωστή στάση σώματος, ενώ παράλληλα εξασκεί την ευκινησία και την ευλυγισία της. Επιπλέον η yoga βοηθάει στο να μάθουν τα παιδιά να συγκεντρώνονται αλλά και να αναπνέουν σωστά.



Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει

Ακόμη και από την ηλικία των 4, ένα κορίτσι μπορεί να ξεκινήσει yoga. H μόνη παρέμβαση που γίνεται στο μάθημα σε αυτές τις ηλικίες είναι ότι οι ασκήσεις γίνονται με την μορφή παιχνιδιού.

Γιατί να το επιλέξετε

Εκτός από ηρεμία η yoga τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Είναι πολύ σημαντικό τα κορίτσια μας να γνωρίζουν από μικρή ηλικία ότι έχουν όλο το «πακέτο» για να διεκδικούν όσα θέλουν.

Κολύμβηση

Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για τα πλεονεκτήματα της κολύμβησης τα οποία είναι άπειρα ως προς την υγεία, αλλά και ως προς την εκγύμναση του σώματος. Επιπλέον, είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που βοηθάει στην μείωση του άγχους. Βοηθάει σημαντικά και στην κοινωνικοποίηση του παιδιού ενώ παράλληλα προάγει την ευγενή άμιλλα και καλλιεργεί το αθλητικό πνεύμα.



Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει

Πλέον υπάρχουν ειδικά προγράμματα ακόμη και για παιδιά που μόλις έχουν χρονίσει.

Γιατί να το επιλέξετε

Η ενασχόληση με την κολύμβηση είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμη και για τα νήπια, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και συμβάλλει στην αρμονική σωματική ανάπτυξη.

Αναρρίχηση

Όλα τα παιδιά είναι γεννημένα για να σκαρφαλώνουν συνεχώς και παντού. Μέσα από την αναρρίχηση, λοιπόν, θα μάθουν να διαχειρίζονται τον φόβο τους και θα καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Εκτός από τα σωματικά οφέλη, διδάσκονται από μικρά να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις, οι οποίες είναι συμφέρουσες για τα ίδια. Πειθαρχούν δηλαδή και συγκεντρώνονται προκειμένου να επιλέξουν τη σωστή διαδρομή που θα τους εξασφαλίσει να φτάσουν στην… κορυφή.

Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει

Ανάλογα την σωματική ανάπτυξη του κοριτσιού, μπορεί να ξεκινήσει μαθήματα αναρρίχησης από πολύ μικρή ηλικία.

Γιατί να το επιλέξετε

Η αναρρίχηση βοηθάει τα παιδιά να στηρίζονται στις δικές τους σωματικές και πνευματικές ικανότητες.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v