Θηλασμός σε δημόσιο χώρο χωρίς αμηχανία

Θηλασμός σε δημόσιο χώρο χωρίς αμηχανία

Διστάζετε να θηλάσετε σε δημόσιους χώρους; Με τις παρακάτω συμβουλές από μαμάδες που έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση, θα ξεπεράσετε τους ενδοιασμούς.

Πάνω απ’ όλα άνεση

Ένα ειδικό σουτιέν θηλασμού που να ανοίγει εύκολα, αλλά και ρούχα που θα διευκολύνουν την... πρόσβαση του μωρού, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σας απασχολεί όταν ετοιμάζεστε για τη βόλτα σας. Τέτοια εσώρουχα και ρούχα θα βρείτε σε πολυκαταστήματα με βρεφικά είδη και προϊόντα για τη νέα μαμά. Τα πουκάμισα και οι ζακέτες αποτελούν πάντα μία πρακτική λύση.

Μάρσιππος

Το να έχετε το μωρό σας αγκαλιά στον μάρσιππο και να το θηλάζετε από εκεί είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος να το κάνετε χωρίς να νιώθετε αμήχανα για τα βλέμματα του κόσμου – ιδιαίτερα διευκολύνονται οι γυναίκες με μικρό στήθος. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο έχετε τα χέρια σας ελεύθερα για άλλες ασχολίες.

Το σωστό σημείο

Αναζητήστε τα πιο πριβέ σημεία στα εστιατόρια ή επισκεφθείτε εμπορικά κέντρα που έχουν δωμάτια θηλασμού. Στην ανάγκη, στρέψτε το σώμα σας όσο μπορείτε την ώρα που θηλάζετε, αν δεν θέλετε να σας κοιτάζουν οι περαστικοί.

Με στυλ

Αν δεν θέλετε να φαίνεται το στήθος σας την ώρα που θηλάζετε, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα σάλι ή μία μικρή κουβερτούλα και να καλύπτετε εν μέρει το μωρό σας και εν μέρει στο στήθος σας. Εναλλακτικά, στηρίξτε το μαντήλι στην τιράντα του σουτιέν και δημιουργήστε μία «τέντα» με το χέρι σας, πάνω από το κεφάλι του μωρό, την ώρα που θηλάζει.

Ετοιμολογία

Βρείτε κάτι έξυπνο να πείτε για να διώξετε την αμηχανία ανάμεσα σε εσάς και τους γύρω σας, ενώ θηλάζετε. Για παράδειγμα, «τον έπιασε μια λιγούρα και… είδε φως και μπήκε». Αν, πάλι, ακούσετε κάποιο αρνητικό σχόλιο επειδή θηλάζετε σε δημόσιο χώρο, πείτε κάτι όπως «λυπάμαι αν προσβάλλεστε, αλλά το μωρό μου πρέπει να φάει – οι τουαλέτες δεν προορίζονται ως τραπεζαρίες».

Πληροφορίες

Ζητήστε πληροφορίες από άλλες μαμάδες για τα μέρη στα οποία θηλάζουν δημόσια – π.χ. για εστιατόρια με πριβέ χώρους, για πάρκα, καφετέριες με δωματιάκια θηλασμού κ.λπ.

Η τέλεια δικαιολογία

Αν είστε σε ένα βαρετό τραπέζι ή σε μία οικογενειακή συγκέντρωση που θέλατε να αποφύγετε, απλώς λέτε ότι θέλετε να θηλάσετε και έτσι είτε εξαφανίζονται όλοι είτε εξαφανίζεστε εσείς με το μωρό, για όση ώρα θέλετε.

Πηγή: Babyzone

v