«Μπορεί το σώμα της γυναίκας μου να άλλαξε, αλλά για μένα είναι πιο ερωτεύσιμη από ποτέ»

«Μπορεί το σώμα της γυναίκας μου να άλλαξε, αλλά για μένα είναι πιο ερωτεύσιμη από ποτέ»

Μπορεί η κοιλιά σας να είναι πιο πλαδαρή ή να έχει σημάδια και ουλές μετά την γέννα, ωστόσο δεν θα σας απογοητεύσει όταν αγκαλιάζετε το μικρό σας, ούτε στις τρυφερές στιγμές με τον σύντροφό σας. Οι συγκρίσεις με την προ τοκετού κατάσταση είναι ατελέσφορες. Κάποιες αλλαγές είναι προφανείς, και κατά πάσα πιθανότητα, μόνιμες αλλά δεν σας κάνουν λιγότερο όμορφες. Η μαμά αυτή στο παρακάτω άρθρο της παραθέτει τα λόγια του συζύγου της όσον αφορά το σώμα της και την σχέση τους - και εμείς κρατάμε την εξής φράση: «Πώς να αλλάξει η αγάπη μου για την γυναίκα μου; Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο τέλειος σύζυγος, απλώς λατρεύω την γυναίκα μου γι’ αυτό που είναι.»

«Πολλά μηνύματα που λαμβάνω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούν το κατά πόσο νιώθω άνετα με το σώμα μου, μετά από τρεις γέννες. Οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις είναι: ''Ντρέπεσαι όταν γδύνεσαι μπροστά στον άντρα σου;'' ή ''Νιώθεις ακόμα επιθυμητή;''

 

Καμία από αυτές τις ερωτήσεις δεν μου φάνηκε προσβλητική. Αντίθετα αυτό που εξέλαβα και ένιωσα από αυτές τις γυναίκες είναι ανησυχία. Ένας φόβος ότι πλέον δεν νιώθεις θελκτική, άρα δεν σε βλέπει έτσι και ο σύντροφός σου.

Όταν συζήτησα με τον άντρα μου γι’ αυτά τα μηνύματα, μου πρότεινε να βγάλουμε την παρακάτω φωτογραφία, στην οποία φαίνονται τα σημάδια στην κοιλιά μου, και να μοιραστεί τις δικές του σκέψεις - τις οποίες παραθέτω όπως γράφτηκαν από τον ίδιο:

Στην αρχή μου φάνηκε εύκολο να βρω τι θα έγραφα - αλλά έκανα λάθος.

Θα είμαι ειλικρινής λοιπόν. Μπορώ να δω και να αγγίξω τις αλλαγές στο σώμα της γυναίκας μου, όμως, ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Εξαρχής, οι λόγοι που με έκαναν να την ερωτευτώ δεν είχαν καμία σχέση με την εμφάνισή της.

Ακόμα έχει το πιο όμορφο χαμόγελο, ένα τετραπέρατο μυαλό, όμορφο σώμα και τις ίδιες αρχές με το κορίτσι που γνώρισα πριν από 15 χρόνια. Το ίδιο χιούμορ και την ίδια υπέροχη μυρωδιά.

Όσο και αν έχει αλλάξει το σώμα της μετά τη γέννα, αυτό δεν μας έχει επηρεάσει ως ζευγάρι.

Αυτά τα σημάδια είναι τρανή απόδειξη ότι έφερε στον κόσμο τις υπέροχες κόρες μου, ότι είναι η μητέρα των παιδιών μου.

Πώς να αλλάξει η αγάπη μου για την γυναίκα μου; Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο τέλειος σύζυγος, απλώς λατρεύω την γυναίκα μου γι’ αυτό που είναι. Και για μένα ''τα ελαττώματα'' της είναι ερωτεύσιμα.

Ο κόσμος θα ήταν πολύ βαρετός αν όλα ήταν τέλεια. Γι’ αυτό είτε πρόκειται για τατουάζ, χειρουργικές ουλές, είτε παραπάνω τριχοφυΐα ή σημάδια τοκετού δεν βρίσκω τον λόγο να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας.

Να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον. Να μαθαίνετε από τα λάθη σας και σταματήστε να αναλώνεστε με το πώς μοιάζετε εξωτερικά. Το ''μέσα''  είναι που μετράει.

Όχι, η γυναίκα μου δεν είναι τέλεια, αλλά γι’ αυτό και μόνο είμαι τρελός για εκείνη.

Και γι’ αυτό τα διαβάζετε όλα αυτά.

Οι γυναίκες - όπως και πολλοί άντρες - δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση, ξεχνώντας όμως ότι αυτά τα σημάδια είναι ένα παράσημο στις μάχες που έδωσαν. Ωστόσο δεν φταίμε. Ζούμε σε μια εποχή που προάγει το συμβατικά ωραίο και αψεγάδιαστο, με αποτέλεσμα αρκετά κορίτσια και αγόρια να μεγαλώνουν με λάθος πρότυπα.

Είναι ένας φαύλος κύκλος που θα σπάσει μόνο όταν ο μπαμπάς και η μαμά μάθουν στα παιδιά τους να κοιτάζουν τον άνθρωπο στον σύνολο του και να μην χρησιμοποιούν ταμπέλες για να τον χαρακτηρίσουν, όπως ''ωραίος'' ή ''άσχημος''.

Μέχρι οι άνθρωποι να μπορέσουν να αγαπήσουν τους… ανθρώπους αυτού του είδους οι ταμπέλες αποτελούν πρόβλημα.

Για να επανέλθω στο αρχικό ζήτημα, συγκινήθηκα πολύ με όσα έγραψε ο άντρας μου, αλλά δεν έπεσα από τα σύννεφα. Ποτέ δεν με έκανε να νιώσω λιγότερο ποθητή. Έχω ακριβώς την ίδια αξία που είχα και πριν - ίσως και λίγη παραπάνω γιατί είμαι μητέρα των παιδιών του.»

Πηγή: thestir.cafemom.com

 

v