«Αγαπώ τη γυναίκα μου με τον τρόπο που θα ήθελα να αγαπούν την κόρη μου»

«Αγαπώ τη γυναίκα μου με τον τρόπο που θα ήθελα να αγαπούν την κόρη μου»

Λένε πως η δύναμη της γονεϊκότητας είναι τεράστια! Εκτός από τις προτεραιότητές σου που ανατρέπονται εντελώς, γίνεσαι πιο υπεύθυνος, πιο τρυφερός και με περισσότερη κατανόηση για όσα συμβαίνουν γύρω σου. Συνήθως εστιάζουμε στον ρόλο της μητέρας και τις τεράστιες αλλαγές που παρουσιάζει εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά δεν είναι η μόνη που επηρεάζεται από τον ερχομό ενός μωρού.

Τα παρακάτω λόγια είναι εμπνευσμένα από έναν μπαμπά που, μετά τη γέννηση της κόρης του, όλοι όσοι βρισκόμαστε κοντά του τον είδαμε να μεταμορφώνεται σε έναν γλυκό, τρυφερό και υπεύθυνο σύντροφο και πατέρα. Μάλιστα, ως προτεραιότητά του θέτει την στάση του απέναντι στην σύντροφό: «Εάν είναι ευτυχισμένη και ήρεμη η γυναίκα μου, θα μεγαλώσει όμορφα και η κόρη μου. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα τους να τις προστατεύω και να τις αγαπώ».

Έξι χρόνια μετά, ο συγκεκριμένος μπαμπάς τηρεί την υπόσχεσή του και δεν παύει να επαναλαμβάνει πως αγαπά την γυναίκα του με τον τρόπο που θα ήθελε να αγαπούν την κόρη του. Και οι πράξεις του μιλάνε από μόνες τους…

 Της λέει πόσο όμορφη (μέσα κι έξω) είναι

 Μετά από αρκετά χρόνια συμβίωσης και με τις υποχρεώσεις να τρέχουν σαν τρελές, συχνά ξεχνάμε πόσο σπουδαίος είναι ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας. Η ομορφιά του, εσωτερική και εξωτερική, γίνεται δεδομένη και δεν της δίνουμε την πρέπουσα αξία. Αυτός ο μπαμπάς, όμως, μας εκπλήσσει συνεχώς αφού δεν ξεχνάει ποτέ να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση στη σύντροφό του. Εξάλλου, έτσι θα ήθελε να συμπεριφέρεται και ο μελλοντικός σύντροφος της κόρης του.

 Είναι συνέχεια  στο πλευρό της

 Σίγουρα δεν είναι ο μόνος που στέκεται δίπλα στην γυναίκα του αφού οι σημερινοί μπαμπάδες συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της οικογένειάς τους. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να είναι πάντα «εκεί». Εκτός από ηρεμία και ψυχραιμία, διαθέτει την ικανότητα να εστιάζει στα θετικά και να εξολοθρεύει τα προβλήματα. Μάλιστα, εάν σκεφτεί κανείς πως πριν το μωρό ήταν ένας νευρικός άνθρωπος που έχανε την ψυχραιμία του με το παραμικρό, καταλαβαίνει πόσο μεγάλη επιρροή είχε πάνω του η γέννηση της κόρης του.

 Την ακούει πάντα με προσοχή

 Πολλές φορές αδυνατούμε να ακούσουμε πραγματικά τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Ο διακαής μας πόθος είναι να πούμε τα δικά μας χωρίς να κατανοούμε τους προβληματισμούς και τα συναισθήματα του συνομιλητή μας. Όταν όμως αυτό συμβαίνει καθημερινά και μάλιστα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, η αποξένωση είναι σχεδόν μονόδρομος. Μετά από μεγάλες συζητήσεις, ο συγκεκριμένος μπαμπάς αποφάσισε να μάθει να ακούει τη σύντροφό του όχι μόνο με τα αυτιά αλλά και με την καρδιά του. Κανείς δεν φανταζόταν πως η επικοινωνία τους θα ήταν τόσο καλή μετά το παιδί. Όταν εκείνη μιλάει, εκείνος την κοιτάει μέσα στα μάτια και η εικόνα των δυο τους να μιλούν είναι αξιολάτρευτη!  

 Χτίζω μαζί της όμορφες αναμνήσεις

 Όλοι θέλουμε να χτίσουμε όμορφες αναμνήσεις για τα παιδιά μας και όλοι αγωνιούμε για το αν αυτά που κάνουμε είναι αρκετά. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί… Το ζητούμενο είναι να φτιάξουμε όμορφες στιγμές όχι μόνο με τα παιδιά αλλά με ολόκληρη την οικογένεια! Να δημιουργήσουμε, δηλαδή, μνήμες που αργότερα θα προκαλούν στα παιδιά μας χαμόγελα και ζεστασιά.
                       

 «Θέλω να γίνω το σωστό πρότυπο για την κόρη μας»

 Κάθε Κυριακή μεσημέρι, ολόκληρη η «παλιοπαρέα» μας μαζεύεται για φαγητό και εκτός των άλλων συζητάμε για τα παιδιά και τα… οικογενειακά μας. Η φράση που επαναλαμβάνει συχνά ο πρωταγωνιστής μας, είναι πως θέλει να γίνει ένα σωστό πρότυπο για την κόρη του. Ξέρει καλά πως τα παιδιά δεν μαθαίνουν με τα λόγια αλλά με τις πράξεις και το μέλημά του είναι να δείξει στην κόρη του ότι αξίζει δίπλα της ανθρώπους που τη σέβονται, την καταλαβαίνουν, την φροντίζουν και την αγαπούν βαθιά.

 Τα εύσημα όχι μόνο στον μπαμπά, αλλά και στην μαμά

 Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως η επιτυχία μιας σχέσης εξαρτάται και από τους δύο…  Μετά από τόσα χρόνια που τους γνωρίζω, μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι το πιο αγαπημένο μου ζευγάρι. Μεταξύ τους υπάρχει σεβασμός, ελευθερία και κατανόηση. Συμπεριφέρονται μεταξύ τους με υπομονή και επιμονή ενώ, ακόμα και οι καβγάδες τους, δείχνουν πως πρόκειται για δυο ανθρώπους με ουσιαστική αλληλοεκτίμηση. Και φυσικά, το κοριτσάκι τους είναι υπέροχο και πάντα χαμογελαστό!  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v