4 γεύματα του 20λεπτου για να μην ξανακούσετε «δε μ'αρέσει το φαγητό, δεν θέλω να φάω!»

4 γεύματα του 20λεπτου για να μην ξανακούσετε «δε μαρέσει το φαγητό, δεν θέλω να φάω!»

Αν έχετε κουραστεί να ακούτε από τα παιδιά και τον άντρα σας φράσεις του τύπου «Δεν μ' αρέσει το φαγητό!» ή «πάλι το χθεσινό θα φάμε;» αυτό το άρθρο είναι ιδανικό για την περίπτωσή σας. Γιατί με αυτά τα γεύματα του 20λεπτου όχι μόνο δεν θα ακούτε καμία γκρίνια, αλλά θα κερδίσετε και σε χρόνο και γεύση!

Φιογκάκια με μπέικον και αρακά

Τι θα χρειαστείτε

230 γραμμάρια φαρφάλες (φιογκάκια)

3 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια

½ του φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 φλιτζάνι ζωμό κότας

1 φλιτζάνι αρακά

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

Αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

85 γραμμάρια τυρί κρέμα

Τι πρέπει να κάνετε

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να βράσουμε τα μακαρόνια στον χρόνο που προτείνουν οι οδηγίες στο πακέτο. Καθώς το νερό βράζει δεν προσθέτουμε αλάτι όπως συνηθίζουμε. Λίγο πριν στραγγίξουμε τα φιογκάκια, κρατάμε ¼ του φλιτζανιού απ΄ το νερό στην άκρη.

Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι το μπέικον για 4 λεπτά περίπου. Μόλις ετοιμαστεί, τοποθετούμε τα κομμάτια σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Ψήνουμε στο ίδιο τηγάνι  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Μετά από λίγο προσθέτουμε τον ζωμό κότας και περιμένουμε μέχρι να βράσεις. Τέλος,  βάζουμε τον αρακά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά περίπου και αφαιρούμε απ’ τη φωτιά.

Στο ίδιο  τηγάνι προσθέτουμε το νερό που είχαμε κρατήσει απ’ τα μακαρόνια που βράσαμε, το μπέικον, το θυμάρι, το τυρί κρέμα, αλατοπίπερο και τα φιογκάκια μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά από λίγο σερβίρουμε.

Πηγή: myrecipes.com

Πίτσα σε τορτίγια

Τι θα χρειαστείτε

6 φύλλα τορτίγια

½ του φλιτζανιού σπιτική σάλτσα ντομάτα

1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη

1 φλιτζάνι γαλοπούλα ή ζαμπόν, κομμένο σε μικρά κομμάτια

½ του φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα flakes

Τι πρέπει να κάνετε

Αφού πρώτα βάλουμε τις τορτίγιες σ’ ένα ταψί, τις αλείφουμε με την σπιτική σάλτσα ντομάτας και έπειτα προσθέτουμε τα τυριά από πάνω. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε για 7-8 λεπτά περίπου και έπειτα σερβίρουμε.

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι

Τι θα χρειαστείτε

Ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά

4 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια

6 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

¼ φλιτζανιού νερού

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

1 ½ κουταλιά της σούπας σόγια σος

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια

1/1/2 του φλιτζανιού κομμάτια ανανά  (προαιρετικό)

3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

Αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τ’ ασπράδια αυγών και 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ, πριν προσθέσουμε τα κομμάτια κοτόπουλο. Ενώ σ΄ ένα άλλο αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ που έχει απομείνει, την κέτσαπ, το νερό, τη ζάχαρη, το μηλόξιδο και τη σόγια.

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε την πιπεριά για 2 λεπτά συνεχόμενα. Έπειτα προσθέτουμε τον ανανά και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σ’ ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Τηγανίζουμε για 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και έπειτα βάζουμε το μείγμα με την κέτσαπ και το μείγμα με την πιπεριά. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 1 λεπτό. Πριν το σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε.

Τοματόσουπα

Τι θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι

2 ντομάτες μεγάλες, πολτοποιημένες

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

6 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος

1/3 φλιτζανάκι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

Αλατοπίπερο

Τι πρέπει να κάνετε

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό κρέατος, τον πελτέ, τις ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τη σούπα να χυλώσει για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει.

Πριν την σερβίρετε, ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνδυάστε με ζεστό ψωμί και φέτα.

v