5 λόγοι που το πρώτο μας παιδί είναι ξεχωριστό!

5 λόγοι που το πρώτο μας παιδί είναι ξεχωριστό!

Το πρώτο μωρό της οικογένειας έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας για έναν απλό λόγο: με τον ερχομό του, μας χαρίζει το πολύτιμο δώρο της μητρότητας! Όσο και να το περιμένεις, είναι δύσκολο να φανταστείς το μέγεθος της αγάπης και την ένταση των συναισθημάτων που σε πλημμυρίζουν όταν γίνεσαι μητέρα για πρώτη φορά!

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αγάπη που τρέφουμε για τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας είναι λιγότερη, αφιερώνουμε αυτό το άρθρο στα μεγάλα μας παιδιά που

Μας δίδαξαν το πώς να είμαστε μαμάδες

Τα πρώτα παιδιά μάς βοηθούν να ανακαλύψουμε για πρώτη φορά όλες τις πτυχές της μητρότητας. Από την αλλαγή της πάνας, μέχρι τις πρώτες «περιπέτειες» της νηπιακής ηλικίας. Μέσα από τα λάθη και τις ανασφάλειες μας, μαθαίνουμε σιγά-σιγά να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένες για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού.

Μας έκαναν καλύτερο άνθρωπο

Η μητρότητα μας αλλάζει προς το καλύτερο. Μέσα από τα παιδιά μας γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, πιο συμπονετικοί. Το πρώτο μας παιδί είναι αυτό που μας διδάσκει την σημασία της συγχώρεσης, το πόσο σημαντικό είναι να μπαίνεις στη θέση του άλλου, αλλά και να απολαμβάνεις τις πιο απλές στιγμές της καθημερινής ζωής.

Φροντίζουν τα μικρότερα αδέλφια…

… και εμάς σε οτιδήποτε χρειαστούμε. Αναλαμβάνουν με περηφάνια τον ρόλο του μεγαλύτερου αδερφού/αδερφής και ανταποκρίνονται σε αυτόν δίνοντας το 100% του εαυτού τους. Φροντίζουν τα αδέρφια τους και είναι οι μικροί «βοηθοί» μας στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Πραγματικά είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας!

Έχουν έντονο το αίσθημα της ευθύνης

Τα πρωτότοκα έχουν από την φύση τους πιο έντονο το αίσθημα της ευθύνης και γι’ αυτό μπορούμε να βασιστούμε πάνω τους. Επειδή έχουν δεχθεί τόσο πολύ έλεγχο και προσοχή από τους -για πρώτη φορά- γονείς , αναπτύσσουν χαρακτήρα ιδιαίτερα υπεύθυνο, προσεκτικό και με καλούς τρόπους!

Δεν είναι εγωιστές

Είναι σχεδόν αδύνατο για τα πρώτα παιδιά να είναι εγωιστές. Έχουν συνηθίσει να προσέχουν τα μικρότερα αδέρφια, αλλά και να μοιράζονται τα παιχνίδια τους. Εκτός από το να παίρνουν, ξέρουν και να δίνουν!

 

v