Συνταγές για παιδιά: όλα τα μυστικά για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια!

Συνταγές για παιδιά: όλα τα μυστικά για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια!

Όταν ρωτάω τα πιτσιρίκια που συναναστρέφομαι (και δεν είναι και λίγα!) τι φαγητό θέλουν να τους φτιάξουν, όλα απαντούν με μια φωνή: καλαμαράκια! Το περίεργο είναι πως δεν είναι ένα φαγητό που το προτιμούν έτσι κι αλλιώς. Ωστόσο, τα καλαμαράκια που φτιάχνω με την συνταγή και τα μυστικά που ακολουθούν, είναι τα αγαπημένα τους.

Αν θέλετε λοιπόν να φτιάξετε κι εσείς τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια που τρώγονται από τα παιδιά σαν τσιπς, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

Τι θα χρειαστούμε

1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα, στεγνά και κομμένα σε ροδέλες

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γραμμάρια σιμιγδάλι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λάδι για το τηγάνισμα (κατά προτίμηση καλαμποκάλευρο)

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή ένα μικρό κατσαρολάκι, σε δυνατή φωτιά.

Μυστικό 1ο: Το πρώτο μυστικό για τραγανά καλαμαράκια βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία του λαδιού. Αν έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους 185-190 βαθμούς Κελσίου. Διαφορετικά, το λάδι πρέπει να είναι αρκετά καυτό ώστε να βγάζει μικρές φουσκάλες.

Βήμα 2ο: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Μυστικό 2ο: Δίπλα από το αλεύρι τοποθετούμε και ένα μπολ με νερό.

Βήμα 3ο: Πανάρουμε τις ροδέλες στο αλεύρι μία μία και όχι με τη χούφτα.

Μυστικό 3οΤις βγάζουμε από το αλεύρι, τις βουτάμε αμέσως σε ένα μπολ με νερό κι έπειτα ξανά στο αλεύρι.

Βήμα 4ο :Τινάζουμε 2-3 φορές τις ροδέλες καλαμαριού για να φύγει το περιττό αλεύρι και να χωρίσουν μεταξύ τους.

Μυστικό 4ο Φροντίζουμε και πάλι να μην είναι κολλημένες μεταξύ τους οι ροδέλες.

Βήμα 5ο: Τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι, φροντίζοντας να μην είναι ενωμένες και κολλημένες.

Μυστικό 5οΤο καυτό λάδι πρέπει να καλύπτει όλα τα καλαμάρια. Αφήνουμε να ροδίσουν από την μια πλευρά και με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε στο καυτό λάδι 1-2 φορές να ροδίσουν ολόγυρα. Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα δύο – τρία λεπτά με το ρολόι. Αμέσως μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα.

Βήμα 6ο : Τα βγάζουμε από το λάδι και τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν για 1-2 λεπτά.

Μυστικό 6ο :Το λεμόνι πάνω στα τραγανά καλαμαράκια τα μαλακώνει. Είναι ωραίο μόνο για χρώμα στο σερβίρισμα.

Τα απολαμβάνουμε ζεστά και τραγανά!

v