Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο!

Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο!

Ένα από τα πιο εύκολα πιάτα που μπορείτε να μαγειρέψετε με απόλυτη επιτυχία είναι το σνίτσελ κοτόπουλο. Επιπλέον, είναι τόσο νόστιμο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Τι θα χρειαστείτε

4 σνίτσελ κοτόπουλο

150 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη

4 αβγά

Αλατοπίπερο

Ηλιέλαιο

Αλεύρι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, αλατίζουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο και έπειτα τα αλείφουμε με το μείγμα αβγού.

Βήμα 2ο

Αφού βάλουμε την τριμμένη φρυγανιά σ’ ένα μεγάλο πιάτο, προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3ο

Σε μια σακούλα τροφίμων μεσαίου μεγέθους βάζουμε το αλεύρι και έπειτα τοποθετούμε δυο-δυο στα σνίτσελ. Στριφογυρίζουμε την σακούλα να κλείσει καλά και την κουνάμε καλά για να απλωθεί το αλεύρι σ’ όλα τα κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνουμε τη χρήση ενός επιπλέον σκεύους.

Βήμα 4ο

Όταν δούμε ότι το αλεύρι έχει καλύψει όλες τις πλευρές του σνίτσελ, με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας βουτάμε το σνίτσελ στην τριμμένη φρυγανιά. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα κομμάτια!

Βήμα 5ο

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 100ml ηλιέλαιο και μόλις «κάψει» το λάδι, τοποθετούμε τα σνίτσελ. Τα ψήνουμε 5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις ψηθούν, τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το λάδι τους.

Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου, πουρέ ή πράσινη σαλάτα!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Για περισσότερες συνταγές της Μαριαλένας, ακολουθήστε την στο Instagram & στο Facebook,@greekmamachef.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v