Μητέρα σε καραντίνα ξεσπάει: «Μου λείπουν απελπιστικά τα παιδιά μου. Δεν αντέχω άλλο.»

Μητέρα σε καραντίνα ξεσπάει: «Μου λείπουν απελπιστικά τα παιδιά μου. Δεν αντέχω άλλο.»

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες για όσους αναρρώνουν από τον κορονοϊό απομονωμένοι σε δωμάτια νοσοκομείου, είναι ότι βρίσκονται μακριά απ’ τα παιδιά τους. Πέρα απ’ το ότι δεν μπορούν να τα δουν και να τα αγκαλιάσουν, η αννσυχία τους είναι διπλή, καθώς δεν είναι δίπλα τους να τα προσέχουν από τον κίνδυνο του ιού που καραδοκεί παντού. Αυτές τις ημέρες μια Γερμανίδα μητέρα που βρέθηκε σ’ αυτή τη βασανιστική θέση, μοιράστηκε τα συναισθήματά της με τον κόσμο, μέσω social media και μας συγκίνησε όλους.

Η 48χρονη Κάρολιν Πράισλερ άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα λίγες ώρες αφότου βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Στο μεταξύ, ο σύζυγός της είχε βρεθεί θετικός λίγο πριν και είχε αποκλειστεί σε ένα δωμάτιο στο Βερολίνο, 299 χιλιόμετρα μακριά απ’ την οικογένειά του. Ευτυχώς, τα δύο παιδιά τους, 9 και 11 χρόνων, βρέθηκαν αρνητικά στον ιό, αλλά οι αρχές επέτρεψαν να μείνουν στο σπίτι με τη μητέρα τους, σε καραντίνα.

Τα παιδιά χρησιμοποίησαν ταινία για να ορίσουν την περιοχή του σπιτιού όπου θα κινείται η μαμά τους, ώστε να παραμείνει σε ασφαλή απόσταση από εκείνα. Επειδή δεν είχε το κουράγιο να μαγειρέψει, τα μικρά ανέλαβαν την κουζίνα με σύμμαχο τα βιβλία μαγειρικής της. Τα ψώνια τους, τα έκαναν φίλοι και τα άφηναν στην πόρτα τους, αφού δεν επιτρεπόταν να μπει κανείς στο σπίτι.

Όταν αρρώστησε, αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της ως ασθενής Covid-19 σε απομόνωση με τους 5000 ακόλουθούς της στο twitter. Ταυτόχρονα, μίλησε και για την εμπειρία της ως μητέρα:

«Αγαπητό κορονοημερολόγιο, είναι η 2η μου μέρα εδώ και νιωθω άρρωστη, ο πνεύμονάς μου είναι πρησμένος και βαριανασαίνω. Ο μπαμπάς προσπαθεί να αναλάβει την οικογενειακή καθημερινότητα μέσω video chat. Ο κορονοϊός μας φέρεται σκληρά. Αντίο σας.» 

Δυστυχώς, έχοντας ήδη κάποια προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να επιδεινωθούν, η Κάρολιν βρέθηκε σύντομα στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στήθος και βαριά δύσπνοια. Τα παιδιά τότε, θα έμεναν μόνα στο σπίτι κι έτσι, ο άντρας της επέστρεψε με την άδεια των αρχών – οδηγώντας με προστατευτική στολή και χωρίς στάση –  για να τα προσέχει εκείνος.

Όσο περίμενε τα καλά νέα απ’ τους γιατρούς, η 48 χρονη ξέσπασε σε τηλεφωνική συνομιλία της με δημοσιογράφο: 

«Μου λείπουν πάρα πολύ τα παιδιά μου. Απελπιστικά. Μου λείπουν και μου λείπει να τα αγκαλιάσω όλα και το καθένα ξεχωριστά. Δεν μπορώ να το κάνω πια αυτό.»

Ευτυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις είναι θετικές και έτσι η Κάρολιν θα μπορέσει σύντομα να σφίξει στην αγκαλιά της τα παιδιά και τον άντρα της, δείχνοντάς τους πόσο της έλειψαν και πόσο τους αγαπά.

v