Επισκεφθείτε τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου απ’ το σαλόνι σας!

Επισκεφθείτε τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου απ’ το σαλόνι σας!

Όσο συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι, άλλο τόσο πρέπει να βρίσκουμε όμορφους τρόπους να περνάμε τον χρόνο μας, ειδικά όταν είμαστε με τα παιδιά που… βαριούνται εύκολα!Ευτυχώς, το διαδίκτυο μας δίνει πολλές δυνατότητες και αρκετούς τρόπους, όχι μόνο να ξεφύγουμε απ' τα τετριμμένα, αλλά να φύγουμε κιόλας μακριά απ’ το περιβάλλον του σπιτιού. Για παράδειγμα, να πεταχτούμε μέχρι κάποιους απ’ τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου και να χαζέψουμε τα άγρια ζώα σε ζωντανή σύνδεση!

Εδιμβούργο

Ο ζωολογικός κήπος του Εδιμβούργου ιδρύθηκε το 1913 υπό την αιγίδα της Βασιλικής Ζωολογικής Ένωσης της Σκωτίας και φιλοξενεί σήμερα πάνω από 1000 σπάνια ζώα, ανάμεσά τους και αρκετά που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Από μακριά, μέσω webcam, μπορούμε να απολαύσουμε live τους πιγκουίνους, τα πάντα, τις τίγρεις και τα κοάλα!

Σαν Ντιέγκο

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο είναι ένας από τους πρώτους στον κόσμο που επένδυσαν σε ανοιχτούς χώρους, χωρίς κλουβιά, που μοιάζουν όσο γίνεται περισσότερο με το φυσικό περιβάλλον του κάθε ζώου. Φιλοξενεί σήμερα πάνω από 3500 ζώα που ανήκουν σε περισσότερα από 650 είδη. Κάποια από αυτά μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε μέσω live feed.

Μόντερεϊ

Το δημόσιο ενυδρείο του Μόντερεϊ, στην Καλιφόρνια, είναι το πρώτο που φιλοξένησε και παρουσίασε στο κοινό έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, τον θηρευτή των μεγάλων θαλασσών. Σήμερα, δέχεται πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, αλλά προσφέρει και δωρεάν, live ματιές σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα είδη του στους online επισκέπτες του.

Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο (ΗΠΑ)

Σε λειτουργία απ’ το 1886, το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο των ΗΠΑ φιλοξενεί σήμερα πάνω από 300 είδη ζώων, πολλά από αυτά υπό εξαφάνιση, με πιο διάσημο φιλοξενούμενό του τα γιγάντια Πάντα τα οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε μέσα από το live feed του πάρκου – όπως επίσης, τα λιοντάρια και τους ελέφαντες!

Χιούστον

Ο ζωολογικός κήπος του Χιούστον, στο Τέξας, φιλοξενεί πάνω από 900 είδη και περισσότερα από 6.000 ζώα σε μια σειρά από ειδικά διαμορφωμένα φυσικά περιβάλλοντα. Είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής κήπος των ΗΠΑ και, στους διαδικτυακούς επισκέπτες του, προσφέρει μια καλή γεύση όσων θα έβλεπαν διά ζώσης, μέσω των live cam του. 

Ατλάντα

Το Ενυδρείο της Τζόρτζια στην Ατλάντα, είναι σήμερα το μεγαλύτερο ενυδρείο του Δυτικού Ημισφαιρίου και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο και φιλοξενεί εκατοντάδες είδη σε 7 ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Μέσα από το επίσημο site του, μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθούμε για λίγο εκεί μέσω live streaming.

Explore.com

Πέρα, όμως, απ’ τους ζωολογικούς κήπους, υπάρχουν πάρα πολλές ζωντανές συνδέσεις σε όλον τον κόσμο που μας επιτρέπουν να παρακολουθήσουμε όποιο άγριο ζώο επιθυμούμε. Κάποιες απο αυτές, μπορούμε να τις βρούμε στην πλούσια συλλογή live cams που περιλαμβάνει η σχετική σελίδα του explore.com.

v