«Φέρνετε στον κόσμο την ελπίδα!»: μια μαία εμψυχώνει όσες θα γεννήσουν μόνες λόγω κορονοϊού

«Φέρνετε στον κόσμο την ελπίδα!»: μια μαία εμψυχώνει όσες θα γεννήσουν μόνες λόγω κορονοϊού

Όσο η πανδημία συνεχίζεται, όλο και περισσότερες γυναίκες θα βρεθούν στη θέση να γεννήσουν μόνες, σε καραντίνα, χωρίς τον σύντροφό τους να τις στηρίζει και τη μαία τους να τους δίνει πολύτιμη βοήθεια και συμβουλές. Γι’ αυτό και αυτή η μαία, ξέροντας πια ότι πολλές πελάτισές της θα στερηθούν τη φυσική παρουσία και την άμεση προσφορά της, απευθύνει ένα δυνατο μήνυμα εμψύχωσης προς όλες τις γυναίκες που, εν μέσω πανδημίας, είναι αναγκασμένες να περάσουν την έντονη εμπειρία της γέννας αγχωμένες και ολομόναχες.

«Μέλλουσες μαμάδες,

Ξέρω πως η εγκυμοσύνη σας γεμίζει με όμορφασυναισθήματα, αλλά και ανησυχίες. Αναρωτιέστε σίγουρα πώς θα γεννήσετε και πού, πώς πρέπει να προετοιμαστείτε πριν, πώς θα θηλάσετε μετά και αν θα φανείτε τελικά αντάξια του ρόλου σας.

Για ένα πράγμα μόνο δεν είχατε αναρωτηθεί μέχρι τώρα: πώς θα γεννήσετε εν μέσω μιας τρομερής πανδημίας; Λογικό, αφού πρόκειται για μια εμπειρία που δεν έχει προηγούμενο.

Δεν έχει πολύ καιρό που, ως μαία, είχα συνεχώς δουλειά – η μία γέννα διαδεχόταν την άλλη κι εγώ έπρεπε να είμαι σ’ όλες, δίπλα στα κορίτσια μου. Και ξαφνικά, όλα άλλαξαν!

Ο κορονοϊός άρχισε να μπαίνει όλο και πιο πολύ στη ζωή μας και να την καθορίζει σε όλο και πιο σημαντικό βαθμό. Για εμάς τις μαίες, η δουλειά μας δεν μπορούσε πια να είναι ίδια, καθώς η φυσική μας παρουσία ήταν αδύνατη

Στην τελευταία μου γέννα πριν την καραντίνα, ήμασταν στον θάλαμο μαζί με τον σύζυγο ως το μεσημέρι που η πολιτική του νοσοκομείου άλλαξε. Πλέον, μόνο ένας μπορούσε να μείνει κι έτσι δεν μπόρεσα να είμαι δίπλα στην πελάτισσά μου. Αυτή, όμως, είναι η δουλειά μου, ως μαία.

Να απολαμβάνω την τιμή να είμαι δίπλα σας όταν το μικρό σας θαυμα έρχεται στον κόσμο.

Να σας στηρίζω ψυχολογικά και στην πράξη με τη βοήθεια και τις γνώσεις μου, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γέννα.

Να διώχνω τον φόβο σας και να σας δίνω δύναμη να τα βγάλετε πέρα.

Περνάμε πολύ χρόνο μαζί, καθώς προετοιμάζεστε για την πιο σημαντική μέρα της ζωής σας. Την οποία, κανείς δεν μπορεί να σας τη στερήσει.

Ούτε καν μια πανδημία παγκόσμιων διαστάσεων.



Το παιδί σας θα γεννηθεί είτε όπως το προγραμματίζατε, είτε όχι. Είτε είμαι εγώ μαζί σας, είτε όχι.

Φυσικά και με πονάει που δεν μπορώ να σας σταθώ όπως πρέπει – όπως ξέρω. Που δεν μπορώ να είμαι εκεί να διώξω κάθε φόβο και κάθε ανησυχία σας πριν γιγαντωθεί. Που ξέρω ότι θα το θέλατε κι εσείς πολύ αυτό.

Αλλά θα το κάνω με τα μέσα που διαθέτω. Θα σας στηρίξω ψυχολογικά και με τις συμβουλές μου από μακριά – μέσω τηλεφώνου και βίντεο-κλήσεων σε κάθε βήμα σας. Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που φανταζόσασταν, αλλά πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θέλω μόνο να θυμάστε ότι έχετε περάσει κι άλλες δυσκολίες και τα καταφέρατε μια χαρά.

Έχετε κάνει ότι έπρεπε να κάνετε για να πάνε όλα καλά.

Είστε δυνατές.

Είστε γενναίες.

Είστε έτοιμες.

Είστε μητέρες!

Μην ξεχνάτε να το ζήσετε στιγμή προς στιγμή, μία ανάσα τη φορά. Και να συμμετέχετε με όλες σας τις αισθήσεις, να αφουγκράζεστε το σώμα σας και το μωρό σας. Έχετε κατά νου όλες τις δυνατές γυναίκες που πέρασαν το ίδιο με σας κάποια στιγμή και αντλήστε πολύτιμη ενέργεια απ’ τη συλλογική εμπειρία όλων των μαμάδων του κόσμου.

Αυτή η στιγμή είναι ιστορική. Είστε οι γυναίκες που γεννάνε εν μέσω μιας τρομερής πανδημίας, που φέρνουν στον κόσμο την ελπίδα! Είστε αληθινές ηρωίδες, τώρα πιο πολύ από ποτέ!

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάντε αυτό που πρέπει, έστω και μόνες σας. Μπορείτε γιατί είστε ήδη οι μανάδες των παιδιών σας.

Σας στέλνω τις αγκαλιές και την ενέργειά μου,

Η μαία σας.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v