Τι είναι τα churros που ακούμε συνέχεια στο master chef και πως να τα φτιάξουμε

Τι είναι τα churros που ακούμε συνέχεια στο master chef και πως να τα φτιάξουμε

Churros: τα ακούμε συνεχώς στο master chef και οι περισσότεροι αναρωτιόμαστε τί είναι...

Μάθετε λοιπόν πως τα churros είναι μια ισπανική λιχουδιά που γίνεται σχετικά εύκολα, θυμίζει τους ελληνικούς λουκουμάδες και είναι τόσο νόστιμη που θα θέλετε να την τρώτε συνέχεια! Αναλυτικότερα:

Τι είναι τα churros

Τα churros είναι μια ισπανική λιχουδιά. Για να καταλάβετε πώς μοιάζουν σε γεύση και σχήμα, είναι κάτι ανάμεσα στους ελληνικούς λουκουμάδες και τα τουλουμπάκια. Τα αυθεντικά ισπανικά churros δεν περιέχουν γάλα και, παρότι περιέχουν αυγά, δεν φαίνεται καθόλου στην μυρωδιά και τη γεύση τους.

Τρώγονται σκέτα, με ζάχαρη άχνη, γλάσο καραμέλας, με ζάχαρη και κανέλα ή με γλάσο σοκολάτας ή ακόμα και σοκολάτα με καφέ espresso. Εάν σας πετύχουν, είναι αφράτα και πολύ νόστιμα!

 

Συνταγή για αυθεντικά ισπανικά churros


Τι θα χρειαστούμε

320 ml νερό

40 γραμμάρια βούτυρο όχι μαργαρίνη

40 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλιές της σούπας σιρόπι βανίλιας (ή 2 φιαλίδια βανιλίνη)

230 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

1 ψαλίδι για να κόβουμε την ζύμη ενώ τηγανίζουμε

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 10

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη και την βανίλια. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη

Βήμα 20

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα της κατσαρόλας ενώ ανακατεύουμε αρχικά ζωηρά με το σύρμα. Από ένα σημείο και μετά η ζύμη γίνεται συμπαγής και θα χρειαστείτε ξύλινη κουτάλα. 

Βήμα 30

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ο πάτος της κατσαρόλας θα πάρει ένα λευκό χρώμα που σημαίνει ότι το αλεύρι σας «ψήθηκε». Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει η ζύμη.

Βήμα 40

Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε καλά τα αυγά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στην ζύμη μας. Το μείγμα θα είναι έτοιμο όταν θα έχει απορροφήσει εντελώς τα αυγά και θα είναι σφικτό σαν ζύμη για κουλουράκια με βελούδινη γυαλιστερή υφή.

Βήμα 50

Γεμίζουμε τη ζύμη σε κορνέ, επιλέγοντας ρουξούνι με ραβδώσεις (μέτριο προς μεγάλο άνοιγμα) γιατί η ζύμη θέλουμε να βγεί με ραβδώσεις έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Βήμα 60

Σε λάδι που έχει ζεσταθεί καλά, πιέζουμε το κορνέ αφήνοντας μια ποσότητα ζύμης (μπαστουνάκια) στο λάδι. Κόβουμε με το ψαλίδι. Επαναλαμβάνουμε φτιάχνοντας ανά τηγανιά 8-9 μπαστουνάκια

Βήμα 70

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και τα στρώνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. 

Για ο σερβίρισμα

Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή να να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη, να συνδυάσουμε με μέλι και κανέλα ή να τα βουτήξουμε σε διάφορες γεύσης σοκολάτας: bitter, λευκή ή bueno. 

Καλή  επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

v