Σκέψεις να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες ενόψει του μίνι καύσωνα 

Σκέψεις να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες ενόψει του μίνι καύσωνα

Οι οργανωμένες παραλίες είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την Δευτέρα, 1η Ιουνίου. Ωστόσο, λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στις παραλίες σε συνδυασμό με τον μίνι καύσωνα τις επόμενες ημέρες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες νωρίτερα. 

 

Υπέρ του ανοίγματος και ο καθηγητής Σύψας

«Με ανησυχεί η κοσμοσυρροή στις παραλίες αυτό που προκαλεί την εξάπλωση της πανδημίας είναι ο συνωστισμός. Εάν δεν τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων ο ιός μεταδίδεται πολύ ευκολότερα, είτε είμαστε σε ανοιχτό χώρο είτε είμαστε σε κλειστό χώρο, επομένως διακινδυνεύουμε ορισμένα πράγματα με το συνωστισμό», ανέφερε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, αφήνοντας με τη σειρά του ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου οι οργανωμένες παραλίες.

Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης:
Να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες

Όπως είναι φυσικό, ο δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος τάχθηκε υπέρ της απόφασης να ανοίξουν άμεσα οι οργανωμένες παραλίες, καθώς θα είναι ευκολότερο να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, οι λουόμενοι να διατηρούν τις αποστάσεις, αλλά ο αριθμός του κόσμου που θα πηγαίνει στις πλαζ θα είναι ελεγχόμενος.

Για την ακρίβεια, ενόψει του επικειμένου καύσωνα, τόνισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες και πως ο Δήμος ήδη βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους διαχειριστές των πλαζ της περιοχής που θα είναι έτοιμες να ανοίξουν άμεσα για το κοινό.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v