Ο Έλληνας γιατρός που έχει χειρουργήσει 15.000 παιδιά χωρίς να πληρωθεί

Ο Έλληνας γιατρός που έχει χειρουργήσει 15.000 παιδιά χωρίς να πληρωθεί

Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι ξεχωριστοί και σπουδαίοι που δίνουν στην έννοια της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης ένα ξεχωριστό νόημα. Άνθρωποι απ' όλους τους κλάδους και απ' όλο τον κόσμο που βοηθούν όπως μπορούν τους συνανθρώπους τους και το παράδειγμά τους έλαμψε παγκοσμίως. 

Ένας τέτοιος σπουδαίος άνθρωπος είναι και ένας Έλληνας γιατρός που, πιστός  στον όρκο του Ιπποκράτη, τιμά τους ασθενείς του και δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να τους σώσει. κι μάλιστα, οι ασθενείς του είναι μικρά παιδιά και, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, δεν παίρνει καν λεφτά από γονείς που τα βγάζουν δύσκολα πέρα!

Πρόκειται για τον Αυξέντιο Καλαγκό, τον διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργό, τον Έλληνα της διασποράς που έχει σαν αρχή και τέλος στο λειτούργημά του το μότο: «Να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που θα προσφέρει στους άλλους».

Ο κ. Καλαγκός χειρουργεί, χωρίς να πληρώνεται, άπορα παιδιά ανά τον κόσμο -και στην Ελλάδα- με συγγενείς καρδιοπάθειες, μέσα από το πρόγραμμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος που έχει ιδρύσει «Coeurs pour tous» («Καρδιές για όλους»). Παγκοσμίως υπάρχουν 7 εκατομμύρια παιδιά που έχουν ανάγκη από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Το «ευχαριστώ» με ένα κουτί γεμάτο φιλιά

Η σχέση του καρδιοχειρουργού με τα παιδιά είναι αμφίδρομη. Εκείνος τους δίνει την ευκαιρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή και αυτά ανταποδίδουν με ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί. Σε μια παλιότερη συνέντευξή του στο «Βήμα» μίλησε για το καλύτερο δώρο που του έκανε μια μικρή ασθενής του: 

«Οι γονείς της πούλησαν ό,τι είχαν και δεν είχαν προκειμένου να πάνε στην Τιφλίδα για να υποβληθεί η μικρή σε χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση έγινε και όλα πήγαν καλά. Λίγο πριν βγει από το νοσοκομείο η μικρούλα Έλγκα ήρθε και με βρήκε. Στα χέρια της κρατούσε ένα ξύλινο κουτί. Μου το έδωσε και μου είπε: "Δεν έχω κάτι άλλο να σας δώσω. Ξέρω ότι αυτό δεν έχει μεγάλη αξία. Το είχα όμως στο δωμάτιό μου και έχω βάλει μέσα όλα τα φιλιά μου".

Το ξύλινο αυτό κουτί το έχω πάνω στο γραφείο μου και το κοιτάζω κάθε πρωί προτού ξεκινήσω τη μέρα μου. Κάθε φορά που το κοιτάζω σκέφτομαι τι είναι αυτό που έχει πραγματική αξία στη ζωή. Και προχωράω…».

Πηγή: newsbeast.gr

v