Άξιος να λέγεται πατέρας είναι εκείνος που βάζει την οικογένεια πάνω απ’ όλα

Άξιος να λέγεται πατέρας είναι εκείνος που βάζει την οικογένεια πάνω απ’ όλα

Δεν είναι εύκολο να είναι κανείς πατέρας και γι’ αυτό δεν είναι ένας τίτλος που τον παίρνεις αυτομάτως, μόλις αποκτήσεις παιδί. Θέλει να τον κερδίσεις με την αξία σου, με τις θυσίες, τους κόπους και την ακεραιότητά σου. Και θέλει να βάζεις την οικογένειά σου πάνω απ’ όλα, ακόμη κι απ’ τον εαυτό σου τον ίδιο. Να είσαι καπετάνιος και ναύτης μαζί, συνοδοιπόρος της μάνας, μέντορας του παιδιού, υπόδειγμα άντρα και ανθρώπου και να μην αφήνεις κανέναν και τίποτα να απειλήσουν το σπιτικό σου. Αυτά κι άλλα τόσα πρέπει να κάνεις, αν θες να είσαι άξιος να λέγεσαι πατέρας...

Να αφοσιώνεσαι πλήρως στην οικογένειά σου

Ο πατέρας και η μητέρα είναι υπεύθυνοι για την ευημερία και τον σωστό προγραμματισμό της οικογένειας. Το μοντέλο του «πατέρα - κουβαλητή» που επέστρεφε από τη δουλειά και δεν ασχολιόταν με τίποτε άλλο, έχει περάσει. Καλός μπαμπάς είναι εκείνος που γνωρίζει πολύ καλά τι χρειάζεται ο καθένας, αφουγκράζεται κάθε ανάγκη και επιθυμία τους και είναι έτοιμος να θυσιάσει τα δικά του θέλω για χάρη των παιδιών και της μητέρας τους.

Να έχεις πάντα χρόνο για όλους

Η μητέρα έχει σαφώς τον πιο δύσκολο ρόλο μέσα στην οικογένεια, ο οποίος περιλαμβάνει μερικές πολύ συγκεκριμένες ευθύνες που δεν αναβάλλονται εύκολα. Γι’ αυτό, ο πατέρας είναι εκείνος που έρχεται να αναπληρώσει κάθε κενό και να είναι παρών όποτε τον χρειάζεται κάποιο μέλος της οικογένειας, ό,τι κι αν κάνει εκείνη τη στιγμή.

Να κρατάς το ηθικό ψηλά και την οικογένεια δεμένη

Όσο δεμένες κι αν είναι, οι οικογένειες περνάνε και δύσκολες φάσεις. Και δεν είναι πάντα εύκολο για τη μάνα να ανταπεξέλθει σε όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι, αλλά αν πέσει εκείνη, θα πέσουν όλοι. Ένας καλός πατέρας κάνει τα πάντα για να κρατήσει το ηθικό της οικογένειας ακμαίο και να φουντώσει τη διάθεση να ξεπεράσουν το σκόπελο μαζί.

Να μην αφήνεις τίποτα να κλονίσει την ηρεμία του σπιτιού

Για μια οικογένεια καιτα μέλη της, το σπίτι τους είναι το κάστρο τους, ένα καταφύγιο απ’ ις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις του γύρω κόσμου. Η ηρεμία του σπιτιού είναι πολύτιμη και μπορεί να είναι στο χέρι όλων αν τη διατηρήσουν, αλλά ο πατέρας είναι εκείνος που πρέπει να παραμένει ψύχραιμος και νηφάλιος ότι και αν γίνει και να δίνει τον τόνο με τη στάση του.

Να είσαι αφοσιωμένος στα παιδιά σου

Η μητέρα είναι ταγμένη να γίνεται θυσία για τα παιδιά της και είναι ικανή να μείνει νηστική για να φάνε εκείνα. Τα παιδιά όμως χρειάζονται και τους δύο γονείς για να μεγαλώσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, Μια μητέρα να σκεπάζει με στοργή κι έναν πατέρα αφοσιωμένο ψυχή και σώμα στην εξασφάλισης μιας καλής και ανταποδοτικής ζωής για τα παιδιά του.

Να προστατεύεις τη μητέρα καλύτερα απ’ τον εαυτό σου

Η πρώτη αγκαλιά που γνωρίζουν τα παιδιά είναι της μητέρας και μέσα σ’ αυτήν είναι που νιώθουν ασφαλή και ήρεμα. Κάποιες φορές, όμως, και η μαμά χρειάζεται να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά ώστε να είναι δυνατή για τα παιδιά της. Ο άξιος πατέρας κρατά τη μάνα μακριά από κάθε κίνδυνο κι έχει μια ασφαλή αγκαλιά για ‘κείνη ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Να δίνεις το καλό παράδειγμα σε όλους

Μέσα σε μια οικογένεια, οι γονείς είναι τα βασικά πρότυπά των παιδιών τους καθώς εκείνα μεγαλώνουν. Ο σωστός πατέρας δεν ξεχνά τον ρόλο του στην ανατροφή των παιδιών, δεν παρασύρεται ποτέ σε συμπεριφορές που μπορεί να αποτελέσουν κακό παράδειγμα και φροντίζει να αποτελεί θετικό πρότυπο και υπόδειγμα χαρακτήρα.

Να είσαι ατρόμητος και ακούραστος

Ο οικογενειακός βίος είναι γεμάτος χαρές, αλλά και δυσκολίες που μπορεί να καταβάλλουν τους γονείς και να τους οδηγήσουν σε δύσβατα μονοπάτια. Εκεί είναι, όμως, που ο δυνατός πατέρας δείχνει τον δρόμο και ξεπερνώντας την κούραση και τους φόβους του, οδηγεί την οικογένεια έξω απ’ την τρικυμία, στη νηνεμία και τα ήρεμα νερά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v