Πεντανόστιμη lemon pie από τα χεράκια σας

Πεντανόστιμη lemon pie από τα χεράκια σας

Πόσες φορές δεν έχουμε λαχταρήσει να φάμε ένα γλυκό, όπως αυτά που τρώμε στο ζαχαροπλαστείο, αλλά δεν έχουμε τα υλικά και τον χρόνο για να το κάνουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν γλυκά που γίνονται πολύ εύκολα και στο σπίτι με απλά υλικά και λίγη καλή διάθεση για να… δέσουν. Ένα τέτοιο είναι κι αυτή η πανεύκολη lemon pie που θα σας συγκλονίσει με την υφή, το άρωμα και τη γεμάτη γεύση της.

Τι χρειαζόμαστε

1 έτοιμη βάση για τάρτα

1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη γκρανουλέ

⅓ του φλυτζανιού κορν φλάουρ

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλιά του γλυκού αλάτι

1 ½ φλυτζάνι κρύο νερό

4 αυγά, τους κρόκους και το ασπράδι χωριστά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

¼ της κουταλιάς του γλυκού ξύδι

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τη ζύμη για τάρτα σε ένα ταψάκι (ή ταρτιέρα ή ταψάκι με αποσπώμενο τσέρκι), τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πηρούνι, κόβουμε ό,τι περισσεύει και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 2ο

Καλύπτουμε τη βάση της τάρτας με λαδόκολλα και γεμίζουμε με ξερά φασόλια ή ρεβύθια για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε για 30 λεπτά, αφαιρούμε τα όσπρια και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμη, ώσπου να χρυσίσει. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3ο

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 ¼ του φλυτζανιού ζάχαρη (κρατάμε ¼ για μετά), το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το αλάτι και κρύο νερό. Το βάζουμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε πριν ζεσταθεί το νερό, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Μόλις ζεσταθεί, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να βράσει, αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα και το βγάζουμε απ’ τη φωτιά.



Βήμα 4ο

Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με ένα πηρούνι. Ρίχνουμε λίγο απ’ το εστό μείγμα και το χτυπάμε με τους κρόκους να ανεβάσουν θερμοκρασία. Ρίχνουμε τους κρόκους στο ζεστό μείγμα σιγά σιγά και ανακατεύουμε ώσπου να ενσωματωθούν (περίπου 1 λεπτό). 

Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω στην τάρτα.

Βήμα 5ο

Προθερμαίνουμε (ή χαμηλώνουμε αν τα κάνουμε όλα παράλληλα) τον φούρνο στους 160 βαθμούς. 

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το ξύδι, ώσπου να έχουμε μια μαλακή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη που κρατήσαμε (¼ του φλυτζανιού) και χτυπάμε ώσπου η μαρέγκα να σφίξει. Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω απ’ τη γέμιση να καλύψει όλη την τάρτα. 

Ψήνουμε για 12 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει η μαρέγκα. Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και ακόμη 3 ώρες στο ψυγείο να δέσει η γέμιση.

Καλή επιτυχία!

v