Σορμπέ καρπούζι: πώς να ετοιμάσετε σε 5’ το νοστιμότερο (και με ελάχιστες θερμίδες) παγωτό

Σορμπέ καρπούζι: πώς να ετοιμάσετε σε 5’ το νοστιμότερο (και με ελάχιστες θερμίδες) παγωτό

Καλοκαίρι σημαίνει ξεκούραση, βουτιές στη θάλασσα και παγωτά! Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη νοστιμιά και τη δροσιά τους-πόσο μάλλον όταν το παγωτό έχει γεύση καρπούζι!

Το σορμπέ καρπούζι ειδικά, είναι δροσιστικό, απολαυστικό και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους! Δείτε πώς να φτιάξετε το νοστιμότερο και με ελάχιστες θερμίδες παγωτό σε 4 απλά βήματα.

Τι θα χρειαστείτε

 

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι νερό

1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού

3 φλιτζάνι καθαρισμένο καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Για να γίνει ακόμα πιο γευστικό το σορμπέ θα χρειαστεί να φτιάξουμε πρώτα το σιρόπι. Σ' ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι και τον χυμό λεμονιού. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι το μείγμα να έχει κρεμώδη υφή.

Βήμα 3ο

Τοποθετούμε το μείγμα σ' ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.

Βήμα 4ο

Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε το σορμπέ για 3 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπολ με μια φέτα καρπουζιού και μια φέτα λάιμ.

Πηγή: food.com

 

v