Πώς σώθηκε βρέφος 10 μηνών που πνίγηκε από ένα καρύδι

Πώς σώθηκε βρέφος 10 μηνών που πνίγηκε από ένα καρύδι

Ο πνιγμός από το φαγητό ή από ξένα αντικείμενα είναι ένας από τους μεγαλύτερος φόβους των γονιών, αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να βλέπεις το παιδί σου να μην μπορεί να αναπνεύσει. Αυτό ακριβώς ένιωσαν και οι γονείς του μικρού Οδυσσέα, ο οποίος παραλίγο να χάσει τη ζωή του από ένα καρύδι!

Το μόλις 10 μηνών αγοράκι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και μετά από τον αγώνα που έδωσαν οι γιατροί, κατάφεραν να τον σώσουν. 

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο 10 μηνών Οδυσσέας, κατάπιε ένα καρύδι, κάποια κομμάτια του οποίου έφραξαν τον πνεύμονά του. Ο Οδυσσέας εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου αφαιρέθηκε στο χειρουργείο ένα κομμάτι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση από το ΕΚΑΒ διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπου και εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων.

Κατά την εξέταση που έγινε στο παιδί, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και δεύτερο κομμάτι, σε σημείο αδύνατον να αφαιρεθεί με άκαμπτο βρογχοσκόπιο. Ωστόσο την Τρίτη, οι γιατροί κατάφεραν να το αφαιρέσουν με επιτυχία. 

Σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση των γιατρών, ο μικρός Οδυσσέας είναι εκτός κινδύνου, διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση σε αναπνευστήρα και είναι ζήτημα ημερών να γίνει με ασφάλεια η αποσωλήνωσή του.

Του ευχόμαστε να επιστρέψει πολύ σύντομα στο σπίτι του και η οικογένεια να αφήσει πίσω της την περιπέτεια αυτή. 

Πηγή: ethnos.gr

 

v