Το πιο ρομαντικό πλωτό σινεμά κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι και είναι μαγικό

Το πιο ρομαντικό πλωτό σινεμά κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι και είναι μαγικό

Κάθε καλοκαίρι, απ’ το μακρινό 2002, οι όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι μετατρέπονται σε πλαζ και οι παριζιάνοι απολαμβάνουν μια απολύτως καλοκαιρινή εμπειρία στο κέντρο της πολύβουης πόλης τους. Οι θέσεις και οι δραστηριότητες είναι εντελώς δωρεάν και κατά τη διάρκεια του προγράμματος Paris Plages, χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν και ξεφεύγουν λίγο απ’ την σκληρή καθημερινότητα στην πόλη, πριν ή μετά τις καθιερωμένες διακοπές τους.

Φέτος, που οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες λόγω κορονοϊού, οι διοργανωτές αποφάσισαν να κηρύξουν την έναρξη της θερινής σεζόν με μια εντυπωσιακή ιδέα που υλοποιείται για πρώτη φορά.

Έτσι, οι τυχεροί που θα βγούν απ’ την κληρωτίδα (αφού δεν υπάρχει αντίτιμο για τις εκδηλώσεις του Paris Plages), θα παρακολουθήσουν μια φαντασμαγορική προβολή σε ένα μοναδικής ομορφιάς πλωτό σινεμά μέσα στο ποτάμι το βράδυ της 18ης Ιουλίου. Οι θέσεις των θεατών θα βρίσκονται σε 38 βάρκες που θα χωράνε έως 6 άτομα και θα πλέουν σε ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους.

Φυσικά, όσοι δεν δουν το όνομά τους στη λίστα των θεατών, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την προβολή απ’ την όχθη που βρίσκεται έναντι της οθόνης και αν προλάβουν, μπορεί να δουν την ταινία (το «Le Grand Bain» του Ζιλ Λελούς) αραχτοί σε μία απ’ τις 150 διαθέσιμες σεζ-λονγκ…

Πηγή: boredpanda.com

v