10 ταινίες για… κλάματα

10 ταινίες για… κλάματα

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που μια γυναίκα θέλει απλώς να… κλάψει. Δεν είναι άγνωστο άλλωστε ότι το κλάμα βοηθά στην ψυχολογία, ανακουφίζει και απομακρύνει την ένταση. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στον καναπέ, με ένα παγωτό στο ένα χέρι και ένα κουτί χαρτομάντιλα στο άλλο και… συγκινηθείτε με την ησυχία σας.

Million Dollar Baby 

Ένα από τα αριστουργήματα του Κλιντ Ίστγουντ, ταινία τεσσάρων Όσκαρ και διθυραμβικών κριτικών. Αφορά σε έναν προπονητή (Ίστγουντ) και μια αποφασισμένη γυναίκα (Χίλαρι Σουανγκ) που θέλει να γίνει μποξέρ. Πολύ καλές ερμηνείες από τους δύο ηθοποιούς αλλά και από τον Μόργκαν Φρίμαν με πολύ καλή πλοκή και "σκληρό" σενάριο. Αν την δείτε μια φορά, είναι αμφίβολο αν θα αντέξετε να την δείτε δεύτερη. 

P.S. I Love You

Η ταινία αφορά σε μια νέα γυναίκα (κι εδώ η Χίλαρι Σουάνγκ) που χήρεψε πρόσφατα. Ο σύντροφός της πριν πεθάνει της άφησε 10 μηνύματα δίνοντάς της οδηγίες για το πώς να σταματήσει να πονά και να κάνει μια νέα αρχή. Μία από τις πιο συγκινητικές ταινίες της δεκαετίας με την προφορά και τα σώματα των Τζέραρντ Μπάτλερ και Τζέφρι Ντιν Μόρκγαν να κλέβουν τις καρδιές σας. 

The Notebook (Το Ημερολόγιο)

Ένας φτωχός και παθιασμένος νεαρός (όχι όποιος κι όποιος, αλλά ο Ράιαν Γκόσλινγκ) ερωτεύετε μαι πλούσια νέα και της προσφέρει έρωτα και ελευθερία. Σύντομα οι κοινωνικές διαφορές θα μπουν εμπόδιο στη σχέση τους. Μία από τις ταινίες σταθμούς στην ιστορία των love stories αλλά και στο κινηματογραφικό κλάμα κάθε γυναίκας.

Forrest Gump

"Δεν είμαι έξυπνος αλλά ξέρω τι είναι η αγάπη". Περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Ένας καθόλου έξυπνος άνδρας δίνει μαθήματα ζωής ενώ παράλληλα ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός δίνει μαθήματα υποκριτικής. Αν έχετε δει την ταινία και σας αρέσει ο Τομ Χανκς (που σίγουρα σας αρέσει) δείτε επίσης τα "Πράσινο Μίλι" και "Ναυαγός". 

Kramer vs. Kramer

Ένας άνδρας που μόλις χώρισε μαθαίνει να φροντίζει μόνος του το γιο του και μάχεται δικαστικώς για να κερδίσει την επιμέλειά του. Οσκαρική ταινία με πρωταγωνιστές τους εκπληκτικούς Ντάστιν Χόφμαν και Μέριλ Στρίπ, από τις πρώτες που ασχολήθηκαν με το δύσκολο θέμα του διαζυγίου. 

La vita è bella (Η ζωή είναι ωραία)

 

Η τραγική ιστορία ενός Εβραίου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, περιλαμβάνει μεν τα κωμικά στοιχεία του Μπενίνι, δεν παύει όμως να αποτελεί μια από τις πιο συγκινητικές ταινίες. Η αισιοδοξία ενός άνδρα μπροστά στις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής, μας κάνει να βλέπουμε τη ζωή αλλιώς: Ωραία!

Hachiko: A Dog's Story 

 

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του δεσίματος μεταξύ ενός καθηγητή και ενός αδέσποτου σκυλιού που υιοθέτησε. Δείτε το αν είστε έστω και λίγο ζωόφιλη. Στην περίπτωση που δεν είστε, ίσως αλλάξετε γνώμη. 

Marley & Me

 

Άλλη μια ταινία με πρωταγωνιστή έναν σκύλο, αυτή τη φορά με μια κωμική νότα, την οποία προσφέρουν οι ερμηνείες των Τζένιφερ Άνιστον και Όουεν Γουίλσον. Η ταινία αφορά στα μαθήματα που δίνει «ο χειρότερος σκύλος του κόσμου» σε μια οικογένεια.

A Walk to Remember

 

Σπάνια μια εφηβική ταινία είναι τόσο βαθειά όσο αυτή. Πρόκειται για την ερωτική ιστορία δύο εφήβων που θα κάνει όμως και τον πιο σκληρό άνδρα να πλαντάξει. 

My Girl (Το κορίτσι μου)

 

Μία από τις αγαπημένες μας ταινίες των παιδικών μας χρόνων, από εκείνες που μας στιγμάτισαν. Σε περίπτωση που δεν την έχετε δει (αν και αμφιβάλω) δείτε την. Μπορεί να μην αποτελεί κινηματογραφικό αριστούργημα, θα σας αφήσει όμως μια αλμυρή γεύση στα χείλη, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεστε. 

 

*** Οι ταινίες αυτές αποτελούν προσωπική επιλογή. Πείτε μας τη δική σας αγαπημένη συγκινητική ταινία, σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του κειμένου. 

v