Τι δείχνει για την προσωπικότητά σου ο τρόπος που φτερνίζεσαι

Τι δείχνει για την προσωπικότητά σου ο τρόπος που φτερνίζεσαι

Παρόλο που το φτέρνισμα είναι μια φυσική  λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, δεν φτερνιζόμαστε όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο επειδή, απλούστατα, δεν είμαστε όλοι ίδιο! Ο νευρολόγος δρ. Alan Hirsch εξηγεί πως ο τρόπος που φτερνιζόμαστε αντικατοπτρίζει ένα στοιχείο του ψυχισμού μας, το οποίο αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα ή τον χαρακτήρα μας.

Είστε έτοιμοι να μάθετε τί δείχνει για την προσωπικότητά σας ο τρόπος που φτερνίζεστε;

«Όταν φτερνίζομαι, με ακούν μέχρι την απέναντι γειτονιά»

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν φτερνίζονται είναι λες και το ευχαριστιούνται! Αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο και δεν ανησυχούν μήπως τους ακούσει ακόμα και η κυρία που μένει τρία στενά παρακάτω!

Εάν ανήκετε σ' αυτήν την κατηγορία, σημαίνει πως είστε άνθρωπος εξωστρεφής και κοινωνικός. Δεν φοβάστε να εκτεθείτε, ενώ έχετε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Σας αρέσει να μοιράζεστε τα «μυστικά» σας και πιάνετε εύκολα νέες φιλίες.  

«Όταν φτερνίζομαι, δεν με ακούει σχεδόν κανείς!»

Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που ντρέπονται να φτερνιστούν δυνατά και, όταν έρθει εκείνη η άβολη στιγμή, κλείνουν την μύτη και το στόμα τους και το κάνουν... αθόρυβα. Πολλές φορές, μάλιστα, δεν το καταλαβαίνει ούτε καν ο άνθρωπος που είναι δίπλα τους!

Εάν είστε ένας από αυτούς, έχετε μάλλον ντροπαλό χαρακτήρα και δεν σας αρέσει να βγάζετε τα άπλυτά σας στη φόρα. Κάνετε τα πάντα για να μην τραβήξετε την προσοχή των άλλων και σας αρέσει να παρατηρείτε τους άλλους από απόσταση. Οι φιλίες σας είναι λίγες αλλά έμπιστες και σταθερές, ενώ δυσκολεύεστε να ενσωματωθείτε σε νέες παρέες και να κάνετε καινούριους φίλους. 

«Ρουφάω τη μύτη μου για να μην φτερνιστώ»

Συχνά, συναντάμε ανθρώπους που, προκειμένου να μην φτερνιστούν, ρουφάνε συνέχεια την μύτη τους και ρουθουνίζουν. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να μην αφήσουν ελεύθερη αυτήν την αυτόματη λειτουργία του οργανισμού τους ίσως για να μην... ενοχλήσουν τους ανθρώπους είναι γύρω τους. 

Τς περισσότερες φορές, οι άνθρωποι που αποφεύγουν να φτερνιστούν είναι άνθρωποι με ανασφάλειες και συστολές. Δεν νιώθουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και, ενδόμυχα, ανησυχούν πως, ακόμα και ένα απλό φτέρνισμα θα προκαλέσει την αποστροφή ή την ενόχληση των παρευρισκομένων. 

«Άμα με πιάσει δεν σταματάει...»

Όλοι έχουμε έναν τουλάχιστον φίλο ή συγγενή που, αν ξεκινάει να φτερνίζεται, δεν σταματά ποτέ! Μάλιστα, κάποιες φορές είναι εκνευριστικό να τον ακούμε να φτερνίζεται 3.765 φορές συνεχόμενες *με τις 246 πρώτες να του λέμε και «γείτσες»), αλλά να ξέρετε πως ο συγκεκριμένος φίλος σου είναι άνθρωπος.... πληθωρικός!

Την επόμενη φορά, λοιπόν, μην εκνευριστείτε μαζί του. Σκεφτείτε απλά πως έχετε στη ζωή σας κάποιον γενναιόδωρο, ξεχωριστό και δοτικό άνθρωπο που μάλλον θα έκανε τα πάντα για τους αγαπημένους του ανθρώπους - ακόμα και υπερβολές! 

«Όταν φτερνίζομαι, καθαρίζω τα πάντα με dettol»

Μπορεί να υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που μετά από κάθε φτέρνισμα επιδίδονταν σε επιμελή απολύμανση των πάντων, αλλά τώρα, μετά την πανδημία, έχουν σίγουρα πολλαπλασιαστεί!

Εάν είστε ένας από αυτούς, δεν χρειάζεται να σας πούμε τί φανερώνει ο τρόπος που φτερνίζετσαι για τον χαρακτήρα σας. Εξάλλου, είναι εμφανές: είστε ένα υποχόνδριος άνθρωπος, ίσως και λίγο φοβικός, που όμως δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, αγαπάει την τάξη και την οργάνωση και βρίσκει πάντα τις πιο πρακτικές λύσεις. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v