«Αμάν, είσαι υπερευαίσθητη!»: Οδηγός επιβίωσης για ευαίσθητες (και τρυφερές) γυναίκες

«Αμάν, είσαι υπερευαίσθητη!»: Οδηγός επιβίωσης για ευαίσθητες (και τρυφερές) γυναίκες

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ανθρώπους να μας λένε «Αμάν, πια! Δεν χρειάζεται να είσαι τόσο ευαίσθητη...». Και πόσες φορές έχουμε προσπαθήσει (μάταια) να εξηγήσουμε πως είναι αδύνατο να το ελέγξουμε. Όταν είσαι άνθρωπος με έντονες ευαισθησίες και νιώθεις να σε κατακλύζουν έντονα συναισθήματα με μικρές αφορμές, ξέρεις πως δεν είναι πάντα στο χέρι σου να βάλεις φρένο στα συναισθήματά σου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές συνήθειες, που θα σε βοηθήσουν να μην έρχεσαι αντιμέτωπη με πράγματα που σε ταράζουν συνέχεια.

Επιδίωξε μια ήρεμη καθημερινότητα

Όταν όλα μας συγκινούν παραπάνω από τους υπόλοιπους ανθρώπους, ταραζόμαστε, αναστατωνόμαστε και συχνά αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με ψυχραιμία. Και η αλήθεια είναι πως γύρω μας συμβαίνουν τόσα πολλά τον τελευταίο καιρό, που είναι δύσκολο να τα παρακολουθούμε ατάραχες!

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να φτιάξουμε με τέτοιο τρόπο την ρουτίνα και την καθημερινότητά μας, ώστε να μας ηρεμεί και να μας χαλαρώνει. Τα εξωτερικά ερεθίσματα μπορούν να εξισορροπήσουν όταν είναι αρμονική η προσωπική μας ζωή. 

Φρόντιζε τον εαυτό σου

Όταν λέμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας, εννοούμε εφ' όλης της ύλης! Ο επαρκής ύπνος, η άσκηση και η σωστή διατροφή είναι παράγοντες που βοηθούν στην ηρεμία και την εσωτερική γαλήνη. Μην υποτιμάτε τις ορμόνες σας και τον ρόλο που παίζουν στην ψυχική σας διάθεση - κρατήστε τις στα απαραίτητα επίπεδα φροντίζοντας καλά το σώμα σας. 

Έπειτα, φροντίστε το μυαλό και την ψυχή! Προσπαθήστε να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας, να μην αφήνετε εκκρεμότητες και να κάνετε καθημερινά το καλύτερο που μπορείτε. Όταν η συνείδησή μας είναι ήσυχη, μπορούμε μα αντέξουμε και να διαχειριστούμε καλύτερα την όποια υπερευαισθησία μας χάρισε η φύση!

Μείνε μακριά από πρόσωπα και πράγματα που σε ταράζουν

Όλοι έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους που μας επηρρεάζουν αρνητικά. Όλοι, επίσης, ερχόμαστε σε επαφή με καταστάσεις που μας ταράζουν (π.χ. η τηλεόραση). Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να τα απομακρύνουμε και να τα αντικαταστήσουμε με πρόσωπα και πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε ωραία. 

Για παράδειγμα, αντί για τηλεοπτικές εκπομπές μπορείτε να βλέπετε ταινίες ή να διαβάζετε τα βιβλία που αγαπάτε. Αντί για ειδήσεις στην τηλεόραση, να ενημερώνεστε από τις εφημερίδες που προτιμάτε. Κι αντί να έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που σας αναστατώνουν, πηγαίνετε έναν περίπατο, κάντε γιόγκα ή ετοιμάστε ένα ωραίο γεύμα. Υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή που μας ευχαριστούν και μας ηρεμούν. Ήρθε η ώρα να τα κάνουμε... 

Κινήσου στρατηγικά - μην αφήνεις τα πάντα στην τύχη τους

Ένα άλλο μεγάλο μυστικό για μας τις... υπερευαίσθητες, είναι να οργανώνουμε λίγο καλύτερα την ημέρα μας. Όσο πιο καλά προετοιμασμένες είμαστε, τόσο λιγότερες εκπλήξεις θα συναντήσουμε. Έτσι, μειώνουμε τις πιθανότητες να έρθουμε αντιμέτωπες με καταστάσεις που μας συγκινούν ή μας ταράζουν πολύ. 

Σταματήστε, λοιπόν, να αφήνετε τα πράγματα στην τύχη τους. Πάρτε τα ηνία και κινηθείτε στρατηγικά. Όλα πάνε καλύτερα όταν ξέρουμε τι να περιμένουμε. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v