Κρούσμα κορoνοϊού σε εκπαιδευτικό δημοτικού στην Αγ. Παρασκευή

Κρούσμα κορoνοϊού σε εκπαιδευτικό δημοτικού στην Αγ. Παρασκευή

Τρεις μόλις μέρες πριν την έναρξη των σχολείων κι ενώ έχουν ήδη σημειωθεί τα πρώτα κρούσματα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ένας εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των υπευθύνων.

Μόλις επιβεβαιώθηκε το κρούσμα, ο δήμος πραγματοποίησε προληπτική απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου που τη Δευτέρα θα υποδεχτούν τους μαθητές, εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

«Το πρωί της Πέμπτης (10/09) ενημερώθηκα από το διευθυντή του σχολείου ότι μια δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό», είπε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπάς, «η τελευταία ημέρα που πήγε η εκπαιδευτικός στο σχολείο ήταν το μεσημέρι της Τρίτης (08/09) και το βράδυ της ίδιας ημέρας ανέβασε πυρετό με αποτέλεσμα την επομένη να κάνει το τεστ και να επιβεβαιωθεί ότι είναι θετική». Στη συνέχεια τόνισε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δεν είχε φτάσει στη σχολική μονάδα κι έτσι η ιχνηλάτηση των επαφών της εκπαιδευτικού δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά, οι γονείς πιέζουν να μην ανοίξει το σχολείο στις 14/9, πόπως προβλέπεται, αλλά ο δήμος δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, παρά μόνο τα απαραίτητα μέτρα: «Εμείς ως δήμος έχουμε εξασφαλίσει πλεονάζοντα αριθμό καθαριστριών από ό, τι χρειάζεται, ενώ απολυμάνσεις θα γίνονται κάθε 15 μέρες σε όλες τις αίθουσες.»

Πηγή: iefimerida.gr
v