5 λόγοι που οι μαμάδες είναι αναβλητικές (και δεν πειράζει)

5 λόγοι που οι μαμάδες είναι αναβλητικές (και δεν πειράζει)

Από μικροί μαθαίνουμε πως η αναβλητικότητα είναι... θανάσιμο αμάρτημα που πρέπει να καταπολεμήσουμε! Μέχρι που γινόμαστε μαμάδες και συνειδητοποιούμε πως το μεγαλύτερο αμάρτημα δεν είναι η αναβλητικότητα, αλλά το να μας βλέπουν τα παιδιά μας μονίμως κουρασμένες και αγχωμένες.

Μην αγχώνεστε, λοιπόν, και μην κάνετε σήμερα όσα μπορείτε να αναβάλλετε για αύριο. Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς! Κι αν σας κατηγορήσει, υπερασπιστείτε τον εαυτό σας μεαυτά τα 5 επιχειρήματα!

Έτσι κι αλλιώς, έχεις πάντα να κάνεις πολλά

Μία μαμά έχει πάντα πολλές δουλειές και διάφορες εκκρεμότητες που προκύπτουν καθημερινά και που πρέπει να διευθετήσει έγκαιρα και με τον καλύτερο τρόπο. Για να τα προλάβει όλα, χρειάζεται να βάζει προτεραιότητες και να αφήνει και κάποια πράγματα για... αύριο! Έτσι κι αλλιώς, οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ. Ό,τι μπορείς να μην κάνεις σήμερα, λοιπόν, άστο για αύριο!

Για να είσαι καλή μαμά πρέπει να ξεκουράζεσαι...

Μια καλή μαμά κρατάει ενέργεια πρώτα και κύρια για τα παιδιά της! Για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις τους, πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστη και κεφάτη. Τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για τις δουλειές που έχεις κάνει. Δεν θα προσέξουν αν πλήρωσες έγκαιρα τη ΔΕΗ, ούτε αν είναι καθαρός ο νεροχύτης. Αυτό που τα ενδιαφέρει είναι να έχεις χρόνο και κουράγιο να πάιξεις μα΄ζι τους, να τα πας βόλτα και να τα κάνεις πολλές αγκαλιές. 

...και να μην έχεις άγχος

Εκτός από ξεκούραστη, όμως, πρέπει να είσαι και χαλαρή. Η καλή διάθεση πηγάζει από μέσα σου και τα παιδιά την αντιλαμβάνονται αμέσως! Πιστέψτε μας, τα μικρά μας αγγελούδια καταλαβαίνουν πότε είμαστε στεναχωρημένες ή αγχωμένες , ακόμα κι όταν προσπαθούμε ν ατο κρύψουμε. Μάλιστα, έστω και ασυνείδητα, επηρεάζουε και την δική τους διάθεση. Το άγχος και το στρες για τις δουλειές που μένουν πίσω, λοιπόν, δεν βοηθούν σε τίποτα. Μπορείς να είσαι (λιγάκι) αναβλητική χωρίς τύψεις και ενοχές. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. 

Οι δουλειές μπορούν να περιμένουν, τα παιδιά σας όχι

Το μόνο που δεν γυρνάει πίσω είναι ο χαμένος χρόνος με τα παιδιά μας! Όλα τα υπόλοιπα μπορούν αν γίνουν κι άλλη μέρα , μπορούν να περιμένουν. Αντί λοιπόν να τρέχουμε να προλάβουμε σήμερα κάτι που μπορεί να γίνει και αύριο, καλύτερα να αφιερώσουμε αυτή την ώρα στην οικογένειά μας. Σύντομα, τα παιδιά θα είναι μεγάλα και δεν θα μας χρειάζονται πια...

Και αύριο μέρα είναι!

Πόσες φορές έχει έρθει το βράδυ και είστε εξαντλημένες και στρεσαριμένες χωρίς αντοχές; Πόσες φορές σας έχει βρει η νύχτα ενώ προσπαθείτε να ολοκληρώσετε κάποια εκκρεμότητα; Και πόσες φορές έχετε κρυφτεί στο μπάνιο για να κλάψετε κρυφά από την κούραση και την πίεση της μέρας; Το ότι γίναμε μαμάδες δεν σημαίνει πως πρέπει να κοπούμε σε χίλια κομμάτια για να τα κάνουμε όλα έγκαιρα... Η ψυχική και σωματική μας υγεία έχουν προτεραιότητα. Στο κάτω κάτω της γραφής, κι αύριο μέρα είναι! 

v