«7 χρόνια φαγούρας»: πώς επιβίωσε η σχέση με τον άντρα μου

«7 χρόνια φαγούρας»: πώς επιβίωσε η σχέση με τον άντρα μου

Δεν υπάρχει σχέση που να μένει αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια. Οι δυσκολίες και οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας, ειδικά μετά τα παιδιά, φέρνουν τριβές ανάμεσα στο ζευγάρι και πολλές φορές οδηγούν στην αποξένωση. Με αφορμή τα «7 χρόνια φαγούρας» αυτή η μαμά εξομολογείται πώς έσωσε τον γάμο της.

«Αυτό τον μήνα με τον άντρα μου γιορτάζουμε 7 χρόνια γάμου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις και αγχωτικές καταστάσεις που μας δημιούργησαν ανασφάλεια. Εξαιτίας της φύσης της δουλειάς του συζύγου μου έπρεπε να μετακομίσουμε τρεις φορές. Καταφέραμε τελικά και αγοράσαμε ένα σπίτι και γίναμε γονείς τριών υπέροχων παιδιών που είναι όλη μας η ζωή.

Καθώς κοιτάζω, όμως, τις φωτογραφίες μας όταν ήμασταν πιο νέοι, όπως αυτές του γάμου μας, δεν αναγνωρίζω πλέον αυτό το ζευγάρι.

Με πονάει που βλέπω ότι ''χαθήκαμε'' μέσα στην ρουτίνα της σχέσης μας. Άκουγα συχνά από άλλα ζευγάρια για τα λεγόμενα ''7 χρόνια φαγούρας'', την κρίσιμη φάση στη ζωή ενός ζευγαριού που δοκιμάζει την σχέση τους. Τότε, δεν έδινα σημασία. Τώρα όμως καταλαβαίνω περισσότερο από ποτέ τι σημαίνει αυτό.

Πολλές φορές, όμως, τη νύχτα σκέφτομαι πώς φτάσαμε ως εδώ. Πώς γίναμε το ζευγάρι που με το ζόρι ανταλλάσσει δυο ουσιαστικές κουβέντες στο τραπέζι, που μόλις κοιμηθούν τα παιδιά κάνουμε διαφορετικά πράγματα ο καθένας. 

Τα παιδιά μονοπωλούν πάντα τις συζητήσεις μας και η αγάπη και η αφοσίωση σε αυτά φαίνεται να είναι το μόνο μας κοινό σημείο. 

Μια φορά τον μήνα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι δυο μας, αλλά κυρίως όταν μας επισκέπτονται οι γονείς μας, μιας και δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε άνθρωπο να μας τα προσέχει.

Σε αυτό το κεφάλαιο της σχέσης μας είμαστε, όμως, σκοπεύουμε να το αλλάξουμε. Το θεωρούμε μια παροδική φάση, η οποία θα περάσει. Κάναμε κάτι γι' αυτό!

Ξεκινήσαμε να βλέπουμε έναν ειδικό σε θέματα γάμου και αμέσως είδαμε τα θετικά αποτελέσματα.

Βρήκαμε έναν άνθρωπο, ο οποίος εμπνέει εμπιστοσύνη και στους δυο μας, ώστε να είμαστε ειλικρινείς όταν μιλάμε για όσα μας απασχολούν. Συζητάμε πολύ. Για τις ανάγκες και τα θέλω μας, επαναπροσδιορίζουνε τη σχέση μας και βρίσκουμε νέους τρόπους να επικοινωνούμε. Γιατί πολύ απλά θέλουμε να είμαστε μαζί!

Ο σύμβουλος γάμου επιμένει πολύ στο να εκφραζόμαστε ελεύθερα και το κυριότερο να ακούμε προσεκτικά ο ένας τον άλλον.

Κάποια στιγμή είπα στον άντρα μου ότι σκέφτομαι μήπως είναι πολύ αργά για να διορθώσουμε τη σχέση μας. Η απάντησή του με έφερε προ εκπλήξεως και με συγκίνησε όσο τίποτα άλλο: ''Τι είναι αυτά που λες! Θα είμαστε μαζί για πάντα! Δεν είναι αργά..."

Είχα μείνει άναυδη. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τέλειος σύζυγος όμως είναι μαχητής και παλεύει για εμάς. Και είναι αυτό που πραγματικά χρειάζομαι. Είναι δίπλα μου και το ίδιο ισχύει και για μένα. Είμαστε μαζί σ' αυτό.

Κάπως έτσι η ελπίδα βρήκε τον δρόμο της πίσω στην καρδιά μας και όλα άλλαξαν! Νιώσαμε ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μπει ανάμεσά μας και αρχίσαμε πάλι να κάνουμε πράγματα ζευγαρίστικα-που τόσο είχαν λείψει και στους δυο μας!

Ανυπομονούμε για ένα φιλί και μια αγκαλιά στο τέλος της μέρας και νιώθουμε την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλον.»

Πηγή: herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v