Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν: έτσι θα είναι η ζωή μας για τον επόμενο μήνα

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν: έτσι θα είναι η ζωή μας για τον επόμενο μήνα

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον κορονοϊό αναβλήθηκε λόγω του μεγάλου σεισμού στην Σάμο. Ωστόσο, το Σάββατο θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής οι λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν ότι η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη, γεγονός που αποδεικνύουν τα αυξανόμενα κρούσματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός θα ξεπεράσει το φράγμα των 2.000 την ημέρα. 

Τα μέτρα αυτά μπορεί να μην είναι και τα τελευταία αν συνεχίσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Δεν αποκλείεται μάλιστα να τεθούν νέα σε λιγότερο από 15 ημέρες αν η έξαρση σπάσει κάθε ρεκόρ.

Τα βασικότερα σημεία του σχεδίου που θα ανακοινωθεί αύριο

  • Μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως χρώματος της κάθε περιοχής.
  • Αύξηση ποσοστού εργαζόμενων με τηλεργασία όπου είναι εφικτό.
  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται το κλείσιμο των εστιατορίων και όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή 22:00, ενώ έχει εξεταστεί και το σενάριο για γενικό κλείσιμο του συγκεκριμένου κλάδου. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές, που θα είναι σε συνάρτηση με το κλείσιμο της εστίασης.
  • Στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών μετά τις 21:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο «τουρισμός της νυχτερινής ζωής». Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καλύπτει και αυτές τις μετακινήσεις.
  • Το λιανεμπόριο και τα σχολεία  θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους κανονικά.

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v